Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patříte mezi milovníky sýrů? Máme pro vás skvělý tip na dokonalý zapečený camembert s bylinkami, medem a chilli. Jeho příprava vám zabere jen pár minut a báječná rychlá pochoutka se hodí k pohodovému večeru doma s přáteli.

Camembert je měkký sýr, který má krémovou konzistenci a na povrchu ušlechtilou bílou plíseň. Vyrábí se z kravského mléka, má velmi lahodnou máslovou chuť a skvěle se hodí na zapékání, grilování i nakládání. Máme pro vás skvělý tip na dokonalý zapečený camembert s bylinkami, medem a chilli, který vás překvapí svou jednoduchou přípravou a po rozpečení i dokonalou chutí.

Příprava pečeného camembertu

Na přípravu budete potřebovat: 1 camembert, 1 hrst sherry rajčat, 1 palice česneku, 1 lžíce medu, chilli dle chuti, 1 snítka tymiánu a vlašské ořechy.

  1. Připravte si camembert, do kterého pomocí nože na povrchu vytvořte mřížku.
  2. Sýr dejte do malé zapékací misky, pokapejte medem, posypte nasekanými vlašskými ořechy, zasypejte vločkami chilli a bylinkami podle chuti. 
  3. Spolu se sýrem můžete do pekáčku dát také cherry rajčátka a česnek.
  4. Dejte zapéct do trouby.
  5. Přejeme dobrou chuť.

Camembert je výborný i naložený. Naprosto dokonale doplní večer u piva s přáteli. Vyzkoušejte také naložený hermelín:

Do komentáře nám dejte vědět, jak jste si pochutnali na zapečeném camembertu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky