Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úroda sezónního ovoce je občas příliš velká a nestíháme ji zavčas zkonzumovat. Proč si tedy přebytky ze zahrádky nezavařit? Uchováme tak chuť léta i na zimní období. Inspirujte se nejoblíbenějšími recepty na zavařeniny.

Přebytky ovoce ze zahrádky nemusíme ukládat pouze do mrazáku, báječný způsob uchování potravin je zavařování, které není vůbec složité. Zavařit můžeme naprosto jakýkoliv druh ovoce, nebo jich můžeme smíchat i několik dohromady.

Ovocné kompoty

Přebytky ovoce ze zahrádky můžeme nejjednodušeji zavařit jako ovocný kompot. Zavařeniny uchovají báječnou chuť ovoce a hodí se jako příloha k pečenému masu či k zapečeným pokrmům. 

Ovocné džemy a marmelády

Není nad lahodné domácí marmelády a džemy - dokonale chutnají na palačinkách i lívancích, nebo také jen na pečivu namazaném máslem. Uvařit marmeládu není nic složitého a získáme sladkou pochutinu, která se doma rozhodně neztratí.

Velkou úrodu sladkých jablíček můžete jednoduše nastrouhat na struhadle a zavařit do sklenic podle videoreceptu. Napište nám do komentáře, jaké zavařeniny připravujete nejraději.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky