Jak krásně ozdobit chlebíčky a jednohubky? Máme pro vás inspiraci a tipy, jak a čím zkrášlit slavnostní tabuli
Chlebíčky a jednohubky, které chystáme na oslavu či návštěvu, chceme mít krásně naaranžované. Při jejich přípravě přemýšlíme nejen nad chutěmi, ale i nad barevností, tak aby vše lahodilo nejen žaludku, ale i oku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím chlebíčky a jednohubky namazat
Na namazání používáme často saláty, ale krásně vypadají i různé pomazánky. Pečivo můžeme namazat i jen neochuceným pomazánkovým máslem, poté bychom ho měli ale o to více nazdobit.
Na mazání tedy použijeme:
- saláty: bramborový, vlašský, hermelínový,
- pomazánky: česneková, tvarohová, sýrová, vajíčková či rybí. Zdravější, a zároveň velmi zajímavé barevně, mohou být pomazánky z avokáda a červené řepy.
Namazané pečivo skládáme na připravené tácky, talíře a podnosy.
Zdobení chlebíčků a jednohubek
Chlebíčky a jednohubky nezapomeňme pestře ozdobit. Ke zdobení se hodí řada surovin:
- vařená vejce - lákavě vypadají nejen tenké plátky vajíček, ale nakrájet je můžeme i na čtvrtiny či poloviny. Do poloviny vajíčka můžeme místo vyjmutého žloutku zdobičkou nastříkat barevnou pomazánku,
- sterilované okurky a kapie, olivy,
- čerstvé okurky, rajčata, papriky, kousek salátu, ale zajímavě bude vypadat i trochu nastrouhané mrkve,
- plátky sýru, šunky - plátky koupíme co nejtenčí, tak, aby šly efektně poskládat do různých vějířků, růžiček a kornoutků, které skládáme na chlebíčky,
- pomocí cukrářské zdobičky můžeme ozdobně nanášet na chlebíčky i pomazánku,
- bylinky: petržel, bazalka, najemno nakrájená pažitka či její překřížené snítky, nebo nať jarní cibule,
- ovoce: hrozny, kompotovaný ananas, mandarinky či broskev, citron,
- vlašské ořechy.
Vždy zvažme, ke které pomazánce se dané zdobení chuťově hodí, ale mysleme zejména na to, aby barva pomazánky i zdobení byly kontrastní a lahodily tak oku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud chceme na oslavu připravit chlebíčky z domácí veky, pak s její přípravou poradí následující video:
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejoblíbenějších vajíčkových pomazánek. Osvědčená klasika i moderní odlehčená verze
Obložené chlebíčky chystáme na sváteční příležitosti. Jak a čím je namazat, obložit a ozdobit? Poradí naše tipy
Jak skladovat bylinky v lednici, aby nám vydržely co nejdéle svěží a čerstvé
Komentáře