Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářský sáček patří do každé kuchyně, a to nejen na zdobení dortů krémem. Je to možnost použít čokoládu nebo polevu a nezašpinit si přitom ruce ani stůl. Špičku odstřihneme v potřebné velikosti a sáček po použití vyhodíme.

Někdy se stane, že potřebujeme ozdobit dort nebo zákusky a nemůžeme najít vhodnou zdobičku. Pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou zvládneme nejen hezky ozdobit moučník, ale také jiné dobroty. Poradíme, jaké.

Kde využijeme sáček s odstřiženou špičkou

Všude tam, kde něco zdobíme, kreslíme, malujeme nebo plníme:

  • Na zdobení perníčků bílkovou polevou stříháme jen maličkou špičku.
  • Na ozdobení dortů kulatými bochánky - moderní zdobení krémem.
  • Na naplnění pater dortu krémem ho využijeme při silné vrstvě.
  • Na plnění rozkrojených moučníků, například věnečků, větrníků, eclairek.
  • Na plnění koláčů a buchet náplněmi, aby byla náplň stejnoměrná.
  • Na psaní textu čokoládou nebo polevou můžeme volit i nejtenčí linky.
  • Na stékanou čokoládovou polevu - ozdobení bude pravidelné.
  • Na naplnění pralinkových skořápek - všechny pralinky budou stejné.
  • Při pečení makronek a piškotů můžeme dávkovat přesnou dávku těsta.
  • Na plnění slaných pěn do jednohubek, které budou vypadat jako zákusky.

Jedním malým zmáčknutím sáčku vytlačíme přesně takové množství náplně, jakou potřebujeme. Někdy je použití hladce ustřižené špičky více žádoucí, než zdobení řezanými špičkami - například u krémů a náplní, kde jsou drobné kousky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky