Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zrající rajčata mají omezenou sezónu. Blíže k podzimu vlivem nižších teplot už ne všechna dozrají. Nezralé zelené plody je ale škoda vyhodit, dají se ještě výhodně zpracovat.

Ačkoliv dokážeme mnoho rajčat i po utržení nechat dozrát, ne u všech se to podaří. Zelené plody, které už nedozrají, zpracujeme na různé zavařeniny jako jsou čalamády, saláty v nálevu nebo čatní. Možností je ale mnohem víc.

Zpracování a využití zelených rajčat

Pozor, zelená rajčata obsahují jed solanin, který ve vyšších dávkách škodí zdraví, proto bychom je měli konzumovat v omezeném množství a nedoporučují se vůbec dětem a těhotným ženám. Účinky jedu se poněkud sníží důkladnou tepelnou úpravou a cukrem.

Pořád platí, že nejspolehlivější je nechat rajčata dozrát
 
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky