Jak připravit zeleninový salát z tuňáka v konzervě? Chutné jídlo máte během chvilky
Tuňák je velmi oblíbená a zdravá mořská ryba, která je bohatá na proteiny a obsahuje minimum tuků. Mimo čerstvý filet jej snadno seženeme v trvanlivé konzervované podobě, ze které můžeme snadno připravit nejrůznější výborné saláty.
Tuňák v konzervě je skvělou trvanlivou potravinou, která se hodí i na cesty. Přidáním nakrájené čerstvé zeleniny, lehké zálivky a bylinek připravíte výborný a vyvážený salát, na kterém si pochutnáte a doplníte potřebné vitamíny a živiny. Přitom může pokaždé chutnat trochu jinak.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zeleninový salát s tuňákem
Saláty s tuňákem připravujeme na mnoho způsobů. Nejoblíbenější jsou saláty zastudena z nakrájené čerstvé zeleniny, cibule a vajec uvařených natvrdo. Chutný je i teplý salát z pečené nebo grilované zeleniny. Často se přidává také výraznější sýr, například kozí, balkánský, feta nebo jemnější mozzarella.
- Zeleninu nakrájíme na libovolné kousky.
- Slijeme nálev z tuňáka v konzervě (později ho můžeme podle chuti přidat) a tuňáka přidáme k zelenině. Rozmícháme.
- Připravíme zálivku nejčastěji z jogurtu, majonézy, citronové šťávy nebo balzamikového octa.
- Podle chuti okořeníme a můžeme přidat vařené vejce, olivy, sýr nebo nasekanou čerstvou cibuli.
A jak připravit tuňákový salát se zeleninou a těstovinami, můžete zhlédnout v našem video-návodu níže. Podle chuti přidejte trochu tatarské omáčky. Dobrou chuť.
A jaké zeleninové saláty s tuňákem chutnají nejvíce vám? Podělte se s námi o vaše nejoblíbenější recepty do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Jak připravit zeleninu k rychlení. Již nyní myslíme na zimní jídelníček
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře