Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit zeleninový salát z tuňáka v konzervě? Chutné jídlo máte během chvilky
Zdroj: Toprecepty-Susa

Tuňák je velmi oblíbená a zdravá mořská ryba, která je bohatá na proteiny a obsahuje minimum tuků. Mimo čerstvý filet jej snadno seženeme v trvanlivé konzervované podobě, ze které můžeme snadno připravit nejrůznější výborné saláty.

Tuňák v konzervě je skvělou trvanlivou potravinou, která se hodí i na cesty. Přidáním nakrájené čerstvé zeleniny, lehké zálivky a bylinek připravíte výborný a vyvážený salát, na kterém si pochutnáte a doplníte potřebné vitamíny a živiny. Přitom může pokaždé chutnat trochu jinak. 

Jak připravit zeleninový salát s tuňákem

Saláty s tuňákem připravujeme na mnoho způsobů. Nejoblíbenější jsou saláty zastudena z nakrájené čerstvé zeleniny, cibule a vajec uvařených natvrdo. Chutný je i teplý salát z pečené nebo grilované zeleniny. Často se přidává také výraznější sýr, například kozí, balkánský, feta nebo jemnější mozzarella. 

  1. Zeleninu nakrájíme na libovolné kousky.
  2. Slijeme nálev z tuňáka v konzervě (později ho můžeme podle chuti přidat) a tuňáka přidáme k zelenině. Rozmícháme. 
  3. Připravíme zálivku nejčastěji z jogurtu, majonézy, citronové šťávy nebo balzamikového octa.
  4. Podle chuti okořeníme a můžeme přidat vařené vejce, olivy, sýr nebo nasekanou čerstvou cibuli

A jak připravit tuňákový salát se zeleninou a těstovinami, můžete zhlédnout v našem video-návodu níže. Podle chuti přidejte trochu tatarské omáčky. Dobrou chuť. 

A jaké zeleninové saláty s tuňákem chutnají nejvíce vám? Podělte se s námi o vaše nejoblíbenější recepty do komentářů pod článkem. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky