Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný salát nemusí být nic složitého, přesto si na něm můžeme pochutnat. I jednoduchá jídla si často oblíbíme a rádi se k nim vracíme. V jednoduchosti je totiž krása.

Stačí několik surovin

Na přípravu zelného salátu podle našeho videa stačí použít pouze několik surovin. Základem je hlávka zelí (obyčejného, nebo třeba pekingského) - tedy zelenina, která je snadno dostupná, levná a přitom plná vitamínů.

Rychlé zpracování

I zpracování zelí je jednoduché. K připravenému zelí přidáme jemně nastrouhanou mrkev, která svou příjemně sladkou chutí a výraznou barvou salát příjemně obohatí a zatraktivní. Na dochucení a "doladění" chutí tentokrát použijeme sůl, pepř, ocet a olej.

Necháme odležet v chladu

Suroviny dobře promícháme a necháme v chladu odležet. Chutě se propojí. Salát získá křehkost a lákavý vzhled.

Oblíbené zelné saláty

Můžeme připravovat i rafinovanější zelné saláty z více surovin. Často přidáváme jemně nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev i další kořenovou zeleninu, může to být i celer nebo červená řepa. Salát pěkně barevně doplní kapie. Určitě neuděláme chybu ani se strouhaným jablkem, které salát obohatí zase o nový rozměr chuti. Jablka můžeme přidávat nejen do salátů z kysaného zelí. Inspiraci najdeme v oblíbených receptech z našeho receptáře.

Recept na Coleslaw

Mezi žádanými recepty na zelné saláty vyniká a přitahuje pozornost salát Coleslaw, nejslavnější zelný salát.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky