Jak na zrcadlovou polevu. Podle našeho názorného videa to hravě zvládnete
Zrcadlová poleva (neboli mirror glaze) je velmi efektní zdobení moučníků s rovným povrchem. Jak její název napovídá. leskne se jako zrcadlo. Ač se to nezdá, není nijak složité ji vyrobit. Návodné video vám pomůže k dokonalému výsledku.
Plátková želatina a čokoládové pecky
Namočíme plátky želatiny do studené vody a necháme nabobtnat, mezitím svaříme smetanu s vodou a moučkovým cukrem, odstavíme. V horké tekutině důkladně rozmícháme namočenou a vymačkanou želatinu.
Do misky nasypeme čokoládové pecky (koupíte je na cukrářských e-shopech), zalijeme ještě horkou směsí smetany s želatinou, necháme chvíli stát a rozmícháme.
Následně je potřeba směs nechat zchladnout za stálého míchání (aby se nevytvořil škraloup) na 28-29 °C. Měříme kuchyňským teploměrem. Po dosažení požadované teploty můžeme začít polévat vychlazený moučník. Necháme ztuhnout (neztuhne úplně) a pak krájíme nožem namočeným do horké vody, aby se poleva na něj nelepila.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Redakční rádce: Jak si vybrat ten nejlepší kuchyňský robot podle výkonu i materiálu a kolik vás to bude stát?
Jak připravit želatinu? Je skvělá do krémů nebo k polévání sladkých či slaných dortů a zákusků
14 receptů na jídla pečená v sáčku: Vyzkoušejte snadné a čisté pečení plné chuti
Komentáře (2)