Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recepty africké kuchyně – kontinent rozmanitých chutí

Recepty africké kuchyně – kontinent rozmanitých chutí

Africká kuchyně podléhá mnoha různým vlivům, a tak můžete v každé části tohoto kontinentu ochutnat něco docela jiného. Na severu Afriky žije hodně Arabů, proto je i zdejší gastronomie ovlivněna jejich chutěmi. Kuskus, šavarma, falafel a z koření šafrán nebo směs ras el-Hanout jsou zde zcela běžné.

V subsaharské Africe je nejkonzumovanější věcí fufu, tenká, chuťově nevýrazná placka z kukuřičné mouky, která se jí jako příloha. Tradiční jídla v jednotlivých státech se pak liší podle toho, co se u nich urodí; například pro Nigérii jsou typické batáty neboli sladké brambory. V celé oblasti se hodně pije palmové víno.

Napadlo by vás, že i v Africe byste si mohli dát vídeňský řízek a pivo? Určitě to platí o Namibii, která bývala německou kolonií, a je tedy kuchyní našich sousedů velmi ovlivněná. V Jihoafrické republice se hodně griluje, místní specialitou je ale také sušené kořeněné maso zvané biltong. V Africe jsou rovněž zvyklí jíst housenky, červy a třeba i sušené kravské kůže. Jakkoliv podivně to zní, všechno je lepší, než umřít hlady.

Více

1 2