Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Exotika na talíři: Karibská kuchyně a recepty s vůní dalekých krajin

Bílé, písčité pláže, teplé, azurové moře a pocit, že se život na chvíli zastavil. Mezi typické suroviny karibské kuchyně patří rýže, fazole, batáty a maniok, dáletaké plantainy – zeleninové banány. Milují tady kokos a pijí rum, který přidávají i do jídla, a to jak do slaných, tak sladkých receptů.

Co se týče kořenění a dochucování, prim v karibské gastronomii hraje pikantní chilli, využívá se česnek a běžný je i koriandr. Dohromady se scházejí v olivové marinádě, do které karibští kuchaři máčejí prakticky vše, co chtějí tepelně zpracovat.

Byla řeč o rumu – Karibik je rájem míchaných koktejlů. Dejte si někdy jejich tradiční a výborné daiquiri z kvalitního rumu, limetové šťávy, cukru a ledové tříště a nechte se okouzlit! Osvěžující je rovněž slavné mojito nebo třeba anansová piňa colada.

Více

Alternativy k těmto receptům