Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Recepty německé kuchyně – tradiční jídla našich sousedů

Recepty německé kuchyně – tradiční jídla našich sousedů

Německo je evropská země s komplikovanou historií, kterou ovlivnila řada událostí i jiných národů. A proto nemůže být divu, že i tamní gastronomie je velice různorodá. Moderní německá kuchyně v sobě nese díky přistěhovalcům arabské, turecké a asijské vlivy, ale jak vypadá to tradiční německé vaření?

Jedním z nejzákladnějších německých pokrmů je eintopf. Je to jídlo z jednoho hrnce – hustá polévka v něčem podobná třeba české bramboračce. Součástí eintopfu jsou různé druhy zeleniny, luštěniny a uzeniny. Právě uzeniny Němci milují. Vyhlášený carrywürst si určitě dejte v Berlíně, kde je prostě a jednoduše nejlepší. Na frankfurtskou zelnou omáčku musíte jak jinak než do Frankfurtu. K obojímu se dobře hodí pivo, které Němci jako národ milují snad nejvíc v Evropě, samozřejmě hned po Češích.

Na jihu Německa žijí milovníci knedlíků a omáček. Přesto jsou nejčastější přílohou k německým jídlům brambory, ať už vařené, nebo smažené, kdy jejich součástí bývá i vypečený kus špeku.

Více

1 2 3 5