Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fritování: chutně, ale opatrně a po málu

Fritování: chutně, ale opatrně a po málu

Fritování je podobné smažení, s tím rozdílem, že je fritovaný kousek jídla ponořen v horkém oleji zcela, ne jen zčásti. Můžete jim připřavit křupavé a vskutku delikátní pochoutky, ne jen hranolky a langoše - friťákové evergreeny. S fritováním je však třeba dbát na míru. Ničím, co je nasáklé olejem, bychom se neměli přejídat. Zrovna se to neslučuje se zdravým životním stylem, ani s dietou. Porce fritovaných pokrmů by proto měly být menší a doplněné něčím lehčím. Ideální jsou třeba saláty nebo nakládaná zelenina

Frituje se ve fritovacích hrních naplněných speciálními fritovacími oleji, ideálně zahřátými na teplotu 180°C. Pokud je teplota nižší, budou fritované kousky jídla ještě nasáklejší olejem a o to patrně nestojíte. Po fritování je naopak položte na utěrku, aby přebytečný olej vsákla. Vybírejte recepty pečlivě - když už si zafritovat, tak jedině svátečně!

Více

1 2 3