Vaření na páře - recepty pro parní hrnec
Připravovat jídlo v parním hrnci je v poslední době velmi populární. A to oprávněně. Ve spoustě oblíbených dobrot díky němu můžete zachovat větší část chuti a vůně. V jiných pokrmech zas ušetříte velkou část tuků, které byste potřebovali při jiných typech přípravy. Tepelně upravovat je tedy skvělé nejen z gurmánského hlediska, ale také z hlediska dietního. I proto je dušení v páře nejlepším způsobem přípravy příkrmů pro naše nejmenší.
Parních hrnců dnes seženete na trhu spoustu. A stejně tak receptů. Připravovat v nich ale můžete ledasco - stačí se jen zamyslet, u kterého jídly by taková variace byla vhodná. Takových je nicméně opravdu hodně. Tak šťastnou ruku a dobrou chuť!
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketová sekaná: Šťavnatá a vláčná varianta klasického jídla skvěle chutná teplá i studená, starší cuketu je třeba dobře upravit
Vyzkoušejte vaření metodou sous-vide: Tak šťavnaté maso jste možná ještě neochutnali!
Saláty podle Přemka Podlahy: V devadesátkách frčel těstovinový salát s kuřetem nebo hermelín v zelí