Sušení - pro voňavé zásoby s vitaminy
Sušilo se patrně už v pravěku. Sušení je totiž praktické a nasušené zásoby při vhodném skladování vydrží opravdu dlouho. A navíc si do značné míry udrží své barvy, vůně, chutě a dokonce i výživnost. Podomácku sušené ovoce navíc neobsahuje oxid siřičitý, kterým je konzervována většina sušeného ovoce na pultech obchodů, a který mnohdy způsobuje trávicí potíže.
Sušit se dá opravdu všechno: zelenina, ovoce, houby i maso. A samozřejmě bylinky. A navíc už není třeba sušit starým způsobem, když je na trhu takové množství kvalitních sušiček. Stačí si jen vybrat a pustit se do toho. Chytrým způsobem zpracujete přebytky úrody a pro sebe i rodinu připravíte skladné a výživné svačinky (nejen) na cesty.
Související články
Přečtěte si Zobrazit více
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč
Čokoláda s láskou k deštným pralesům. Z šesti nových příchutí si vyberou všichni milovníci čokolády
Okurková voda je zdravá limonáda plná vitamínů a bez cukru. Hravě ji připravíte i doma