uvařila 29. 11. 2016 19:11
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
uvařila 29. 11. 2016 19:11
vejce, voda, cukr třtinový, olej, mouka polohrubá, soda jedlá, ztužovač šlehačky, ořechy vlašské, šlehačka pařížská, smetana ke šlehání, hmota potahovací, čokoláda hořká, zdobení, mandle
Historie kaváren v Orientu i v Evropě: První šálky tmavého moku chutnaly jako saze a podávaly se zásadně s cukrem a kořením
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné