uvařila 16. 12. 2019 09:10
Perníčky
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Perníčky
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Všechny suroviny si navážíme a připravíme na vál.
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Vypracujeme těsto. Přes těsto dáme potravinovou fólii a necháme ho v lednici do druhého dne. Druhý den vytáhneme těsto a chvíli počkáme, dokud nebude mít pokojovou teplotu.
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Těsto rozválíme.
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Vykrájíme tvary perníčků a dáme je na plech vyložený pečícím papírem.
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Pečeme na cca 160 -170 °C nejprve 3 minuty na spodní ohřev. Po třech minutách zapneme ke spodnímu ohřevu i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Perníčky by měly být hezky nadýchané.
uvařila 16. 12. 2019 09:10
Po vychladnutí perníčky nazdobíme.
Jak na to, aby mazanec při pečení nepopraskal: Pomůže naříznutí i správné propracování a kynutí těsta
Tarama salata navnadí na léto. Řecká specialita z rybích jiker vás dostane růžovou barvou i úžasnou chutí
Vánočka symbolizuje Ježíše Krista. Za světových válek ji lidé museli péct z brambor