Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uživatelka jezibabazudoli uvařila

Kastrolový chleba

300 ml vlažné vody
1/2 kostky…

Zobrazit detail

Kastrolový chleba 300 ml vlažné vody 1/2 kostky kvasnic 1 lžička cukru 1 lžička kmínu 1/2 lžičky soli 2 polévkové lžíce oleje 200 g žitné mouky 300g polohrubé mouky Hrst slunečnicových semínek Dávám umíchat a ukynout do pekárny Troubu si rozpálím na 180 stupňú Pak si vyložím kastrol nebo formu na chleba pečícím papírem, překlopím do ní těsto, posypu ho moukou a nechám vykynout Pak zakryju pokličkou, formu alobalem a dám péct na 45 minut Po dopečení vyklopím a nechám pod utěrkou vychladnout na mřížce Poznámka Voda je spíše orientační, každá mouka jinak saje. Těsto musí být trochu lepivé, ne řídké, ale ne tužší jako na buchty. Něco mezi Po upečení na chleba poklepu a správně upečený chléb duní Stupně trouby jak jste zvyklí péct já mám divokou troubu, peče hodně. Tak si to upravte podle vaší trouby Sůl pozor nesmí přijít do přímého kontaktu s kvasnicemi, tak až navrch Přeji dobrou chuť

Okomentovat