Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Leipziger Lerchen aneb Lipští skřivani: Německé „muffiny“ plněné pikantní marmeládou a mandlemi božsky chutnají
Náš život s celiakií: Zahájila jsem chřestovou sezonu a upekla tento quiche se slaninou, vejci a sýrem. Chutná fantasticky
9 foto Vyzkoušeli jsme: Palačinky snů podle legendární Kuchařky kačera Donalda jsou krásně vláčné a nadýchané
Domácí veganská majonéza z nálevu z cizrny: Je neskutečně jemná, snadná na přípravu a zcela bez vajec
Jarní polévka yayla çorbası: Lahodná turecká specialita si vás získá svěží mátovou chutí a vůní i neobvyklou ingrediencí
Retro okénko: Šuměnky aneb perlivá limonáda v prášku stála za socialismu 20 haléřů. Koupit si je můžete i dnes
Espresso orange: Dokonalý a úžasně osvěžující drink s kombinací netradičních ingrediencí báječně osvěží a povzbudí
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
21 foto Buchty po ránu: Šneky s pudinkem a rozinkami z plundrového těsta podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a nadýchané
Náš život s celiakií: Šetření při bezlepkovém pečení aneb Jak jsem se přes speciální mouky dostala až k těm nejobyčejnějším
Jak na skvělou drobenku nejen na letní koláče? Sázkou na jistotu je poměr 2-1-1. Když jej dodržíte, moučníky budou božské
Jak na perfektní dušený špenát z čerstvých listů: Chuť vylepší česnek a muškátový oříšek, pro zjemnění přidejte smetanu
Flake pastry: Jednoduché listové těsto je hotové za patnáct minut, zvládne ho i začátečník, důležité je správně použít máslo
6 foto Panna cotta z kokosového mléka podle Josefa Maršálka: Slavný cukrář poradí, co udělat, aby krásně ztuhla
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Jak na tu nejlepší vajíčkovou pomazánku? Výraznou chuť jí dodá hořčice, barevnost medvědí česnek, petrželka či kopřivy
Vaječná tlačenka podle šéfkuchaře restaurace Hliněná bašta: Dokonalou chuť jí dodá nálev s netradiční ingrediencí
Jak využít zbytky velikonočního mazance? Žemlovka s banánem, kávou vonící tiramisu nebo španělské „koblihy“ vás dostanou
8 foto Mazanec podle Josefa Maršálka v netradiční verzi s bílou čokoládou, malinami a anýzem. Díky jeho radám vám nepopraská