Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
I dezert ze starého chleba může být úžasný: Chlebový pudink nahradí naši žemlovku. Víme, jak jej připravit!
Retro okénko: Ledové kaštany dříve stávaly 4 Kčs a byly větší. Co ještě se za 50 let existence slavné cukrovinky změnilo?
Bulharský čedar z Balkánu: Pikantní sýr kaškaval může být skvělou surovinou pro náš smažák. Zkusíte to?
10 foto „Mekáč“ před 30 lety: Šílené fronty, hamburger za 19 korun a Bartoška na slavnostním otevření. Vzpomínáte?
5 kroků pro dokonalou „čínu“: Vyzkoušeli jsme smažení jídel a zeleniny na asijský způsob. Dá se to zvládnout bez woku a na indukci?
Retro okénko: Vzpomínáte na lančmít? I dnes se vyrábí podle norem z roku 1989. Víme, kde ho sehnat a kolik za něj zaplatíte
Znáte jabkance? Tyhle sladké placky nemají s jablky nic společného, jedna ingredience v nich ale nesmí chybět!