Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Agatha Christie: Slavná spisovatelka ráda jedla, šlehačku konzumovala po litrech a na velikost porcí musel dohlížet komorník
Madame de Pompadour: Krále Ludvíka XV. rozmazlovala jídlem, on podle jejích prsou nechal navrhnout sklenky na šampaňské
Princ William neobědvá a hlad zahání sušenkami, večer pak často „ujíždí“ na pečeném kuřeti a vyhýbá se pálivému jídlu
Anna Jagellonská: „Matka národa“ měla každý den na talíři hovězí vývar, často i úhoře, volavku nebo jeřába
Zikmund Lucemburský: Syn Karla IV. tak miloval maso, že z toho onemocněl. Lékaři mu doporučili přísnou dietu
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Co se jí na Nový rok ve světě? Slováci fandí čočce, Němci se zakousnou do preclíku, Irové si dají chleba s máslem
Co měl na vánočním stole prezident Masaryk? Kapra nahradil candát, následoval bažant a nechybělo ani speciální cukroví
Co jedl Ježíš? Ryby a chleba s olivovým olejem zapíjel červeným vínem, pít čistou vodu bylo nebezpečné
Co se jedlo na Vánoce v Americe? V 17. století byla v oblibě labuť nebo jeseter, na jídelníčku už tehdy byl pečený krocan
Vánoce na vídeňském císařském dvoře: Po půstu se podávala ryba a salát z polníčku, císař musel mít „tafelspitz“ a Maura v košili
Vánoce v době Karla IV.: V podhradí se jedly placky s medem a kaše, na hradě se servírovali pečení drozdi a vlaštovky
Vánoce v době královny Viktorie: Ta měla na talíři pečenou labuť, poddaní hustou kaši a zeleninu, všichni pak speciální vánoční dort
Vánoční hodování v době renesance: Šlechta měla na stole 39 jídel, mimo jiné pečené skřivánky a „dítě s pudinkem v břiše“
Římské saturnálie byly předchůdci Vánoc. Na hostinách se jedlo sele na rožni s vinnou omáčkou i koláčky s nezvyklým kořením
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor
Císařovna Sisi byla posedlá štíhlostí: Držela diety, kdy měla k obědu jen syrový bílek s trochou soli, jedné věci ale neodolala
Poslední rakouská císařovna Zita jedla račí ocásky s vinnou omáčkou, ale zřizovala jídelny pro chudé a sama zažila hlad
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Anežka Česká: „Princezna chudých“ žila skromně, jedla většinou jen placky nebo chleba s cibulí a zemřela hladem