Placky z tmavé čokolády s mořskou solí
14. 11. 2013 Vaření
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Mnozí z nás ji však mnohdy vynechávají: na vině však nemusí vždy být náš hektický životní styl, ale možná i to, co jíme. Když si k snídani připravíte naši pochoutku, čokoládové placky se špetkou mořské soli, zaručujeme vám, že si ještě rádi přivstanete.
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne. Mnozí z nás ji však mnohdy vynechávají: na vině však nemusí vždy být náš hektický životní styl, ale možná i to, co jíme. Když si k snídani připravíte naši pochoutku, čokoládové placky se špetkou mořské soli, zaručujeme vám, že si ještě rádi přivstanete.
Na přípravu placiček budete potřebovat:
- 3 ½ šálku polohrubé mouky
- 1 ¼ čajové lžičky jedlé sody
- 1 ¼ čajové lžičky prášku do pečiva
- 2 čajové lžičky soli
- 1 ¼ šálku rozpuštěného másla
- 1 ½ šálku hnědého cukru
- 1 šálek krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 čajovou lžičku vanilkového extraktu
- 2 šálky lupínků z kvalitní tmavé čokolády
- 2 polévkové lžíce hrubozrnné mořské soli
V míse pomocí elektrického nebo ručního mixéru umixujte změklé máslo s cukrem do nadýchaného, lehkého krému. Vmixujte vejce a vanilkový extrakt. V druhé misce smíchejte suché přísady, a to mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a normální sůl (nikoli mořskou). Suché ingredience pomalu přisypávejte k máslu s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem a vypracujte jemné těsto. Do něj pak vmíchejte kousky tmavé čokolády.
Plech si vyložte pečícím papírem. Polévkovou lžící nabírejte těsto, klaďte ho na papír v dostatečné vzdálenosti (přibližně 5 cm) a vytvářejte placičky. Povrch těsta posypte hrubou mořskou solí. Placičky pečte přibližně 16-18 minut při teplotě 180°C. To, že jsou hotové, poznáte podle jejich křupavých okrajů.
Sladko-slanou chuť placiček si jistě zamilujete. Placičky jsou skvělé s mlékem, nebo kakaem. Výborně se hodí také ke zmrzlině nebo jogurtu.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Pleťová voda z jitrocele vyčistí mastnou pleť s akné. Není drahá a připravíme ji snadno
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Nejnovější recepty Více
Dalamánkové bagety
Přidáno před 30 minutami
Domácí marshmallow
Přidáno před 3 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 4 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Plastové láhve se dají využít různými způsoby. Hodí se i k chlazení nebo ohřívání
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře
16. 11. 2013 20:02
15. 11. 2013 09:41
15. 11. 2013 00:22