Těhotnej kuchař radí, jak udělat z oschlého koláče znovu lahůdku. Stačí jen máslo, voda a pánev, říká slavný influencer
19. 7. 2023 Ostatní
Ani koláč, na který jste zapomněli a on ztratil na čerstvosti, není podle Těhotnýho kuchaře odsouzen k vyhození do koše. Populární foodblogger totiž ukázal, jak si oschlou dobrotu opět „osvěžit“.
Skvělá forma
Podle Jaroslava Vajgla, kterého znají uživatelé sociálních sítí pod nickem Těhotnej kuchař, „dostat tři dny starý koláč opět do topový formy“ je velmi jednoduché. Stačí k tomu jen trocha času, máslo, voda a pánev.
Tvarohový koláč, který influencer nechal několik dní v pytlíku, v němž ho přinesl z pekárny, skutečně nevypadal, že by měl ještě někoho potěšit svou chutí.
Mohlo by vás zajímat
Pánev a rychlovarná konvice
Těhotnej kuchař ale předvedl, jak během pár minut vrátí sladké pochutině „život“. „Na pánev dáme kousek másla a položíme na něj koláč,“ říká ve svém videu na sociálních sítích Vajgl. Kolem koláče následně nalije horkou vodu z rychlovarné konvice. Pánev přikryje pokličkou.
Koláč jako vytažený z pece
„Během minuty či dvou se voda přemění na páru, koláč se na másle zespodu opeče, což mu dodá skvělou chuť,“ říká influencer s více jak milionem sledujících. „Pára zapůsobí tak, jako byste koláč koupili v pekárně čerstvě vytažený z pece,“ dodává s tím, že stejný postup jde zvolit i u pizzy.
Těhotnej kuchař také upozornil, že počítá s tím, že mu bude spousta lidí psát, že stačí koláč lehce pokapat vodou a vložit do mikrovlnky. „Že je to stejný a rychlejší. NENÍ! Kdyby bylo, tak to do tý mikrovnky přece strčím, ne?“ píše na svém facebookovém profilu.
Pokud si raději než kupovaný koláč chcete dát domácí, nechte si inspirovat v našem videoreceptu a pusťte se do pečení:
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Vanilkové rohlíčky skladujte v dobře uzavřené nádobě v chladu a temnu. V mrazáku výjimečně a ve speciálním obalu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Přečtěte si Zobrazit více
Tekutý houbový extrakt dodá vašim pokrmům silnou chuť čerstvých hub. Poradíme, jak ho připravit
Holka u plotny radí: Jak na rychlý rybízový džem bez zrníček? Tenhle voní vanilkou a rumem a připravit se dá i skoro bez práce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů