Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík
21. 7. 2023 Ostatní
Letošní cuketová sezona stále pokračuje a nápady těch, kteří stále nosí ze zahrady další kousky této zeleniny dochází. Proto vám nabízíme tip, jak spojit chutné s užitečným. Langoše jsou totiž osvědčeným hitem a zbavit se další cukety potěší.
Nebojte se droždí
Příprava velmi jednoduchá, ačkoliv může někoho zprvu odradit přítomnost droždí v receptu. Není však důvod se obávat složitého kynutí, jelikož je v receptu použito sušené droždí, stačí vše jen smíchat dohromady.
Mohlo by vás zajímat
Zvolte si mouku podle svého
Pokud by někdo měl problém s hladkou moukou, která je při tvorbě langošů použita, může si vytvořit mouku cuketovou, ale v tom případě musí počítat se zdlouhavým sušením zeleniny a o rychle udělané večeři se již bavit nemůžeme. Některé recepty zase doporučují kromě hladké použít i polohrubou mouku.
Pro ty, kteří nechtějí smažit langoše v oleji, se nabízí možnost využití trouby či horkovzdušné fritézy. Musíme však počítat s tím, že v takovém případě ztratíme u této původně maďarské pochoutky onu typickou křupavost.
Cuketový langoš
Na čtyři větší kousky netradiční verze oblíbeného festivalového pokrmu budete potřebovat: 500 g čerstvé cukety, 400 g řeckého jogurtu, 500 g hladké mouky, 20 g sušeného droždí, 1 lžičku prášku do pečiva, 300 ml polotučného mléka, 1 lžičku cukru, sůl, řepkový olej na smažení.
Jak na to?
- Cuketu nastrouhejte do mísy a posolte. Zhruba po deseti minutách slijte vodu, kterou cuketa pustila, popřípadě ji ještě vymačkejte.
- Smíchejte sušené droždí, vlažné mléko, mouku a cukr. Přidejte vymačkanou cuketu, jogurt, špetku soli a prášek do pečiva. Ze všech surovin uhněťte vláčné těsto.
- Bez kynutí okamžitě vkládejte na pomoučený vál středně velké kuličky těsta, ze kterých vytvoříte placky.
- Připravené langoše smažte na pánvi plné rozpáleného oleje.
- Langoše můžete zdobit klasicky česnekem, kečupem a strouhaným sýrem, ale nebojte se ani povidel či sladkého tvarohu.
Pokud máte chuť na další klasiku a potřebujete použít cuketu, zkuste karbanátky z našeho videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké potraviny nás zchladí v horkých dnech? Skvělé jsou okurka, tvaroh i mléko, překvapí cibule a ovčí sýr
Recept, který ohromil internet: Na výborné lehké koblížky postačí mouka, jogurt, máslo a horkovzdušná fritéza
Cuketa s mrkví a hráškem: Výraznou chuť dodá cibule a česnek, zalitá sýrovou omáčkou uspokojí i náročné strávníky
Přečtěte si Zobrazit více
Smažená cuketa v sýrovém těstíčku: Křehkým plátkům cukety dodá sýr šťavnatost a výraznější chuť, bylinky jemnou vůni
Netradiční využití domácí pekárny: Připravte si v ní bílý jogurt skoro zadarmo
Pět cuketových pomazánek: Jednoduchá s česnekem, pikantní s mrkví a chilli nebo fantastický cuketový tatarák