Hranolky z fastfoodu můžeme díky jednoduchému triku získat vždy čerstvé. Bojovat se dá i proti ztrátě křupavosti
27. 7. 2023 Ostatní
Milovníci fastfoodů se často potýkají se zásadním problémem. Hranoloky, kterré si objednají jako přílohu nejsou dostatečně horké, v případě, že si je odnesou domů, bývají zase „gumové“. Přitom stačí podniknout dvě věci a oběma problémům se vyhnete.
Čerstvější i zdravější
Food blogger Jonny Massaad se na svém Instagramu pochlubil tím, že přišel na způsob, jak si v McDonald’s objednat hranolky tak, aby měl jistotu, že dostane úplně čerstvou porci. Podle influencera stačí jedna drobnost. Objednat si neosolenou verzi smažené přílohy.
V tu chvíli totiž musí podle Jonnyho obsluha vyrobit úplně novou várku hranolků, což zajistí jejich čerstvost a také dostatečnou teplotu. Svou domněnku potvrdil muž ve videu na sociální síti, když změřil teplotu dvou verzí hranolek. Zatímco ty osolené měly 24,3 stupně, druhá verze nabídla teplotu 36,9 stupně.
Chutné i po delším čase
Jednoznačně tak ukázal, že získat ve slavném fastfoodovém řetězci čerstvé jídlo není vůbec nic složitého. Není ovšem jediný, kdo se podělil o svůj trik s hranolky od „Mekáče“. Bývalý zaměstnanec rychlého občerstvení totiž prozradil, jak nakládat s oblíbenou přílohou, pokud si jídlo nesete mimo restauraci.
Bruno Bouchet pracoval v populárním fastfoodovém řetězci jako teenager. I po patnácti letech, kdy již neobléká „dres“ se zlatým písmenem M, však jeho tip funguje. Pokud tedy máte problém s tím, že vám nechutnají hranolky, které během přesunu z fastfoodu ztratí svou křupavost, vyzkoušejte jeho jednoduchý trik.
Mohlo by vás zajímat
Hra s teplotou
Primárně je důležité, abyste nezavírali pytlík, do něhož vám obsluha objednávku připravila. Podle současného rozhlasového moderátora je nutné si uvědomit, že teplo uvnitř držet nechceme. „Ve skutečnosti se stane to, že hranolky začnou „vařit“ a uvnitř pytlíku se napařují. Je třeba zajistit únik tepla,“ vysvětluje Bruno.
Proto je podle něj nejprve třeba pytlík otevřít. „Poté na dno krabičky vysypte hranolky. Je třeba, aby byly vodorovně, to zpomalí unikání tepla,“ říká bývalý zaměstnanec McDonald’s s tím, že udržet teplotu hranolek taky není problém. „Položte na ně hamburgery, ty je udrží teplé a zároveň nezvlhnou a nebudou gumové,“ dodává Bruno Bouchet.
Zdroj informací:
www.dailymail.co.uk - Ex-McDonald's employee reveals his simple 'life hack' to stop chips from going soggy and keep them crispy every time
Vyzkoušejte náš videorecept a uvidíte, že skvělé hranolky nemusí být zákonitě z brambor:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se připravují "hrk hrk" moučníky? Jsou na přípravu jednoduché a rychlé
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina