Falešný tatarák z brambor stojí pár korun, je ideální na topinku a jeho příprava je neskutečně rychlá
5. 8. 2023 Ostatní
Tatarský biftek je oblíbenou pochoutkou, kterou nabízí velká část českých restaurací. Nejčastěji se setkáváme s tím hovězím, případně se tatarák objevuje na menu i ve verzi z lososa. Existuje však mnoho dalších variací, které si můžete udělat doma. Třeba tu bramborovou.
Lahůdka z Paříže
Nastrouhaná hovězí svíčková, vejce, cibule a několik dalších ingrediencí. Taková je představa každého milovníka tatarského bifteku. Ten se v podobě, jak ho známe, tedy namíchaný se syrovým vejcem a dalšími surovinami, objevil na počátku 20. století ve francouzské metropoli, Paříži.
Mohlo by vás zajímat
Náhražky masa
Ne každý ovšem potrpí na syrové maso, někdo se dokonce jeho konzumace obává. Proto se za poslední roky objevilo velké mnoho receptů, které klasický tatarák obměňují. Především tedy jeho základní ingredienci - maso. Existují tak verze z avokáda, mrkve, celeru či olomouckých tvarůžků. Oblíbenou se však stala také ta bramborová. Je totiž velmi jednoduchá a zvládne ji vytvořit i nezkušený „kuchař“. Za pár korun si tak můžete vytvořit perfektní večeři nebo jen drobnou chuťovku.
Tatarák z vařených brambor
Na výrobu skvělé pochoutky k pivu budete potřebovat: 5 středně velkých brambor, 1 větší cibuli, 4 stroužky česneku, 1,5 lžičky plnotučné hořčice, 5 lžic kečupu, 1,5 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžičky worchesterské omáčky, 2 špetky soli, 2 špetky mletého pepře a 1 lžíci rostlinného oleje
Jak na to?
- Brambory ve slupce uvaříme a necháme zchladnout.
- Mezitím si nakrájíme cibuli na velmi drobné kousky, česnek si utřeme se solí.
- Brambory nastrouháme najemno. Přidáme k nim cibuli, česnek, sladkou papriku, čerstvě namletý pepř, hořčici, worchesterskou omáčku a kečup.
- Směs řádně promícháme a podle chuti přidáme sůl či trochu rostlinného oleje.
- Podáváme na topince nebo opečeném toastovém chlebu.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno oloupat vejce natvrdo i jednou rukou: Stačí skořápku dobře naklepnout, důležitá je ale i teplota
Banánová káva z TikToku: Nejnovější hit sociálních sítí má krémovou konzistenci a je výtečným spojením kávy a dezertu
Konfitovaný česnek používají v luxusních restauracích: Podle našeho podrobného návodu není problém si ho připravit doma
Přečtěte si Zobrazit více
Patří kečup po otevření hned do lednice? Hádka na internetu rozdělila uživatele, ale šéfkuchař Miroslav Mahel má jasno
Olomoucké tvarůžky ve studené kuchyni skvěle využijeme do pomazánek a salátů, dokonce je můžeme naložit
Farmář Daniel Pech poradil, jak poznat kvalitní česnek. Sám ho na Vysočině pěstuje a prodává za 75 korun za kilo ve stánku u pole
Komentáře
22. 8. 2023 20:37
6. 8. 2023 16:37