Pivo může vylepšit chuťový zážitek z různých tradičních pokrmů
Pivo je sice asi nejmilovanějším nápojem mužů, ale kromě toho může být skvělým doplňkem k jídlům a dodat jim nový rozměr chuti. V kuchyni využijete různé druhy piva, ale asi nejoblíbenější je černé pivo. Do spousty receptů se však hodí i klasická piva.
Do čeho všeho se hodí pivo?
Pivo má v kuchyni spoustu využití. Co vyzkoušíte vy?
-
Marinády: Pivo může být použito jako základ pro marinády pro maso, drůbež nebo ryby. Do masa přidává výraznou chuť a aroma.
-
Pivní omáčky: Pivo může být základem pro výrobu různých omáček.
-
Pivní těstíčko: Pivo může být použito při přípravě těsta na smažená jídla, jako jsou rybí těstíčka nebo těsto na cibulové kroužky.
-
Pivní těsto: Pivo je součástí i sladkých těst, nejčastěji při přípravě závinu.
-
Pečené hody: Pivo může být použito k pečení masa nebo drůbeže. Při pečení v troubě může pivo udržovat maso šťavnaté a přidat mu bohatou chuť.
Nejoblíbenější recepty s pivem
Co se týče konkrétních receptů, mezi nejznámější patří rozhodně pivní guláš, buřty na pivu, pečené maso (vepřové, kuřecí i králičí) na pivu, cibulové kroužky v pivním těstíčku, závin či taštičky z piva, pivní chléb nebo housky a spousta dalších. Méně tradiční je pak třeba houbová omáčka z piva či pivní polévka.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Nemůžete se dočkat venkovní grilovačky? Se stolním grilem si užijete parádní grilování i doma kuchyni! Jak jej vybrat?
Maso a zdravý životní styl: Jaké druhy si dopřát a kterým se naopak vyhnout?
Dokonalé topinky: Poradíme, jak na to, aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé!