I polévka může být osvěžující
17. 6. 2015 Vaření
K české kuchyni patří polévky stejně tak jako k té italské kvalitní těstoviny či k japonské vynikající sushi. V létě však často nemáme v parných dnech na horké polévky ani pomyšlení. Přesto existují zahraniční tipy, jak si i v letních dnech dopřát k obědu chutnou, hlavně však osvěžující studenou polévku.
Připravili jsme pro vás 2 recepty, po jejichž ochutnání Vás Vaše okolí bude nazývat šéfkuchařem léta! A pokud si v kuchyni nejste jistí svým uměním, nezoufejte, tyto polévky zvládne připravit úplně každý!
Litevská specialita – šaltibarščiai
- Do kefírového mléka přidejte nakládanou řepu i s nálevem a nastrouhanou salátovou okurku.
- Osolte, opepřete a dejte vychladit.
- Uvařte vejce a nakrájejte jej na co nejmenší kusy. Taktéž uvařte pár brambor. Až na talíř dozdobte polévku nakrájenými kousky vejce a několika bramborami. Máte hotovo!
Španělská klasika – gazpacho
- Do hrnce nalijte na kus chleba trochu studené vody a promíchejte ho se sladkou paprikou nakrájenou na kousky a česnekem. Poté vše rozemelte.
- Přidejte rozmixovanou směs loupaných rajčat, cibule a okurky.
- Dochuťte špetkou soli, pepře, olivovým olejem a trochou octa. Dobrou chuť!
Po každém vaření je nutné nádobí umýt. V 21. století je samozřejmě nejjednodušší umýt nádobí v myčce. Pro to je ale nutné vlastnit hrnce, které se do myčky nebudete bát vložit! Nyní máte jedinečnou možnost sehnat je se slevou za pomoci slevových kódů! Slevu získáte jednoduše zkopírováním a vložením jednoho z těchto kódů do košíku na Tescoma.cz.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře