Martin Zounar poradil, jak zabojovat s váhou, sám shodil 25 kilo: Když to nebaví hlavu, nezhubnete nic, říká herec
23. 1. 2024 Rozhovory a reportáže
Martin Zounar patří mezi populární české herce. Jeho láska k dobrému jídlu ho ovšem málem stála víc, než si myslel. Kvůli své váze, která se vyšplhala až na 128 kilogramů, nedostal několik rolí, navíc se sám necítil komfortně. Proto se rozhodl proti nadváze zabojovat a přebytečných kil se zbavit. Jak se mu to povedlo, s tím se svěřil v rozhovoru pro Toprecepty.cz
Hubne celá vesnice i s Martinem
Herec, známý ze seriálů Chlapci a chlapi či Ordinace v růžové zahradě, je známý svou stále dobrou náladou. Tu neztrácel ani v momentě, kdy se rozhodl, že zatočí s nadváhou a pustil se boje s ní. Martin Zounar, který v současnosti moderuje na televizi Prima reality show Hubne celá vesnice, tak moc dobře ví, o čem shazování skutečně je. Tak jsme ho právě o tomto tématu taky vyzpovídali.
Mohlo by vás zajímat
Mínus dvacet bez legrace
Martine, máte za sebou velký hubnoucí úspěch, shodil jste přes 20 kilo. Co stálo na jeho začátku?
Samozřejmě jde o to, že člověk přichází o věci, které jsou mu drahé, příjemné a milé. Lyžování, vycházky, pohyb u vody. Ale chybělo mi i oblečení, taky v oblasti mé profese jsem ztratil typ, byl jsem zkrátka „balík“.
Váha tedy může ovlivnit u herce třeba i jeho pracovní vytížení?
Ne každá role je Falstaff, tedy obtloustlý milovník dobrého jídla a pití (smích).
Předávat zkušenosti jsem mohl, ale fakt je ten, že v době, kdy jsme toto natáčeli, jsem čekal na operaci a v ten čas jsem měl pohyb omezený. Aktuálně jsem ze shozených pětadvaceti kilogramů zase deset nabral. Nejsem z toho nadšený. I dnes mě pohyb bolí a přitom je to základ toho, jak hubnete. A abyste vůbec hubnul. Buřta si můžete dát, když ho vyběháte.
Někteří odborníci říkají, že základ hubnutí je strava, ne pohyb. Ale nebudu vám to vyvracet. Pojďme raději k "hubnoucí vesnici". V čem je tento pořad unikátní?
Je to první česká reality show o české vesnici a ta má mnoho témat. Co dodat víc… Je to o nás, Češích. Proto si myslím, že je fajn vidět, co se na vesnicích děje. Stejné je to s kluby domácích zvířat, fotbalistů i nimrody. Všichni by mezi sebou mohli soutěžit. To je zkrátka česká nátura.
Česká nátura je asi taky to, dělat si všechno po svém. Je to dobrý nápad?
U hubnutí určitě ne. Odborníci a lékař, to je základ, a ne se snažit sám. Oni vycházejí z vyšetření krve a tak. Odbornost se vyplatí. Zhubnete zdravě a s vědomím, že se vám nic nestane. Když si sami naordinujete cokoliv, nevíte, jak to dopadne.
Prozraďte nám, jak moc se omezil váš jídelníček? Je třeba nějaké jídlo, které jste si nikdy nechtěl odepřít a nyní musíte?
Podle pana docenta Matoulka se neřídím nesmysly typu, že ovoce jen dopoledne a pečivo nikdy. Člověk je všežravec, jen je třeba vědět, co a v jakém poměru jíst. Kalorické tabulky hodně pomohou.
Musí vás to bavit. Jinak se nedostanete nikam. Když to nebaví hlavu, nezhubnete nic.
Je podle vaší zkušenosti složitější zhubnout, nebo si pak váhu udržet?
Určitě není jednoduché váhu udržet, nejtěžší je ale dosáhnout cíle, který jste si dali. Když zhubnete třeba patnáct z třiceti kilogramů, cíl se zamlží. Navíc už je to na vás vidět, okolí vás chválí… Dobré je ale vydržet a jít si za svým.
V jaké je nyní Martin Zounar formě zjistíte v naší fotogalerii:
Náš tip: Při hubnutí si můžete dopřát například skvělé kuře, připravené podle našeho videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Historie pizzy a jak si ji upéct doma
Pizza a jak to s ní všechno začalo Pizza, oblíbené jídlo spojované s Itálií, měla své předchůdce už ve starověkém Řecku a Egyptě. První pizzerie… Číst více
Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Na stříbrném plátně se objevuje od roku 1987 a… Číst více
Ajvar je pikantní zeleninová směs, kterou využijeme na topinky, špagety nebo pizzu. Poradíme, jak vyrobit ajvar doma
Ajvar pochází ze Srbska, rozšířil se v zemích bývalé Jugoslávie a na Balkáně. Základem ajvaru jsou pečené červené papriky, lilky a nepovinně rajčata.… Číst více
Pizza podle Masterchefa potřebuje omáčku z čerstvých rajčat, buvolí mozzarellu a pár facek!
I když se pizza jeví jako poměrně jednoduchý a… Číst více
Pečeme s Ivou: Vyzkoušejte jednouchou nahou pizzu scondita! Je skvělá i na snídani
Po vánočním období, tak bohatém na dobroty všech… Číst více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Na zahrádky ji lze sázet až od poloviny května, protože je citlivá na nízké teploty. Vyžaduje slunnou polohu a kyprou dobře prohnojenou půdu. Nesnáší… Číst více
15 nejoblíbenějších receptů na špagety: Inspirujte se výběrem z našeho receptáře
Těstoviny si můžeme připravovat také doma, na těsto využijeme pouze 3 ingredience - mléko, vejce a vodu. Z vyváleného plátu vykrajujeme těstoviny… Číst více
Jak se nezbláznit v kuchyni? Zapojte děti! S recepty pro nejmenší to půjde hravě
"Mami, co bude dneska k večeři?" A je to tady… Číst více
Byliny v kuchyni: Oregáno je skvělé na pizzu i k léčbě svalových křečí
Je nedílnou součástí provensálské kořenící směsi… Číst více
Historie neapolské pizzy: Oblíbená Margherita dostala název podle mlsné šlechtičny
Je všeobecně známo, že Italové považují tuhle… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Agatha Christie: Slavná spisovatelka ráda jedla, šlehačku konzumovala po litrech a na velikost porcí musel dohlížet komorník
Martin Zounar poradil, jak zabojovat s váhou, sám shodil 25 kilo: Když to nebaví hlavu, nezhubnete nic, říká herec
Jemná roláda z mletého masa: Báječně šťavnatou a voňavou roládu plněnou lehce pikantní směsí lze překvapivě snadno zabalit
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Hubnutí žen po padesátce má svá pravidla, říká Margit Slimáková. Nejvíce škodí opakované diety, varuje expertka
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Dietoložka britské královské rodiny: Jestli pijete colu s cukrem nebo bez, je jedno. Důležité jsou jiné věci, říká Gabriela Peacock