Raut na Plese jako Brno: Pohlreich, ústřice, šneci, růžová čokoláda, sushi i makronky. Nuda v jídle určitě nehrozila
29. 1. 2024 Rozhovory a reportáže
Ples jako Brno je každoročně přehlídkou nejen našich nejslavnějších celebrit a jejich nádherných rób, ale také špičkové gastronomie. Rauty na této akci jsou vyhlášené a jídlo patří k hlavním lákadlům plesu. Letos nejrůznější delikatesy na místě navíc připravoval i sám „velký šéf“ Zdeněk Pohlreich. Byli jsme u toho!
Ústřice, šneci i sushi
V brněnské Galerii Fait to v sobotu všemi hvězdami jen zářilo. Potkat jste zde mohli moderátorky Terezu Pergnerovou nebo Gábinu Partyšovou, modelku Taťánu Kuchařovou i operní divu Andreu Kalivodovou.
Mezi gentlemany nechyběl mistr etikety Ladislav Špaček a se svou ženou dorazil i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, aby přímo na místě pro hosty připravil luxusní delikatesy.
Kdo netančil, mohl se zabavit hodováním. Pro hosty byly připraveny lahůdky, nad kterými zrak přecházel. Co se na místě dalo ochutnat? Mimo jiné čerstvé ústřice v šesti různých druzích, zapečené mušle svatého Jakuba, nepřeberné množství špičkových uzenin a sýrů, prvotřídní sushi, kvalitní vína a rafinovaně připravené pokrmy.
Pro milovníky klasicky nemohl chybět ani hovězí tatarák v moderní úpravě. Na staropražskou tradici v Brně navazovali zapečení šneci z farmy Nahošovice, ti neměli chybu! Kromě toho nás zaujal třeba i králičí řízek s estragonovou majonézou. Zajímavá kombinace.
Mohlo by vás zajímat
Ples na sladké vlně
Komu by se zdálo, že má hořký život, mohl sáhnout po něčem sladkém. Výběr byl, slovy klasika, neboli "klasičky", famózní! K namáčení ovoce lákaly tři čokoládové fontány s mléčnou, bílou a růžovou čokoládou, ve výběru zákusků nechyběly makronky či nadýchané a krémem plněné francouzské větrníčky choax a další druhy dezertů. Některé zákusky vypadaly spíš jako malá umělecká díla.
Ostatně, podívejte se sami do naší galerie:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Palačinky podle receptu Zdeňka Pohlreicha: Jemné a krásně vláčné, dochucené marmeládou a pocukrované chutnají skvěle
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků