Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrovo-kuřecí placičky: Nádherně šťavnaté a na povrchu mírně křupavé placičky jsou úžasně aromatické díky správnému sýru
Zdroj: Toprecepty, Angel 666

Z kuřecího masa nemusíme připravovat jen řízečky. Sýrovo-kuřecí placičky ze surovin, které míváme běžně doma, skvělý a rychlý oběd. Výborné jsou například s bramborovou kaší.

Placičky z kuřecího masa

Kuřecí maso většina z nás miluje. Jeho hlavní předností je rychlá úprava, a když spěcháme, tak bývá kuřecí volbou číslo jedna. Připravujeme ho s různými omáčkami, dáváme do "číny", ale nejoblíbenější bývají obalované řízečky. 

Když chceme připravit něco trochu jiného, můžeme vyzkoušet placičky z najemno pokrájeného masa ve společnosti zeleniny a třeba sýru. 

Co dát do kuřecích placiček

Kuřecí placičky by měly hezky držet pohromadě, uvnitř být šťavnaté a na povrchu mírně křupavé. Maso bude příjemně jemné díky škrobu a majonéze, ke šťavnatosti přispějí i jarní cibulky. Sýr ve směsi po smažení vytvoří krustičku.

Ze sýru můžeme sáhnout po eidamu, hodí se i gouda, případně aromatický čedar. Na propojení využijeme vejce, na dochucení pak papriku, pepř a sůl. Aby se maso hezky proleželo a zjemnilo, dáme ho na půl hodiny do lednice

Smažení

Smažená jídla bývají chuťově úžasná, až návyková. Nemálo lidí jim proto propadne. Jenže to má svoje rizika. Dobroty v těstíčkách, trojobalech, smažené hranolky a další pokrmy, připravené v horké…

Jak na sýrovo-kuřecí placičky

Pro pět strávníků potřebujete: 500 g kuřecího masa (prsa nebo vykostěná stehna bez kůže), 200 g nastrouhaného eidamu, 2 jarní cibulky, 2 vejce, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce Solamylu, sůl, mletý pepř a 1 špetku papriky.

Jak na to? Kuřecí maso nakrájejte na co nejmenší kousky. Maso smíchejte se strouhaným sýrem, přidejte nakrájené jarní cibulky, vejce, Solamyl, majonézu, sůl a koření. Směs dobře promíchejte a dejte odležet asi na 30 minut do chladna.

Pak ze směsi tvořte namočenou rukou kuřecí placičky a smažte je zvolna v rozehřátém oleji. Sýr z hmoty vytvoří na placičkách obal a kupodivu se vůbec nepřipéká. Sýrovo-kuřecí placičky jsou výborné třeba s bramborovou kaší nebo se šťouchanými bramborami. 

Náš tip: Připravte si sýrovo-kuřecí placičky podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více