Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hledáte stále tip na jednoduchou, a přitom chuťově skvělou bublaninu? Tak už nehledejte! Cukrářka Andrea z Hliněné bašty pro web Toprecpety.cz prozradila svůj léty prověřený recept, který je tak snadný, že jej zvládne každý.

Kdo je paní Columbová? 

Jak už jsme psali dříve, restauraci Hliněná bašta najdete v Průhonicích u Prahy a již 25 let jí velí jako šéfkuchař i majitel Hynek Vávra. A v rodinném podniku pracuje i jeho žena Andrea a pomáhají také dvě děti. 

Právě cukrářku Andreu šéfkuchař Hynek Vávra na sociálních sítích často označuje jako "paní Columbovou". Asi proto, že nemá tolik slávy a v zázemí restaurace, kde připravuje fantastické dezerty, svatební dorty i obyčejné dobroty, je možná pro hosty tak trochu neviditelná.

Ale její cukrářský um je nepřehlédnutelný! Na dokonalou Pavlovu, kynuté koláčky, mrkvový dort, panna cottu, cukroví, crème brûlée a desítky dalších moučníků a dezertů se sem hosté sjíždějí z dálky! 

Pro čtenáře webu Toprecepty Andrea prozradila svůj prověřený recept na bublaninu. 

Třešňová bublanina paní Columbové

Na jednoduchý letní moučník budete potřebovat: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 1 kypřící prášek, 200 ml kefíru, 3 vejce velikosti M a 90 g másla. Dále ovoce dle potřeby (třešně, rybíz...) 

Jak postupovat? Máslo pokojové teploty vymixujeme s cukrem, vejci a kefírem. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a stěrkou řádně promícháme. Vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a poklademe vypeckovanými třešněmi.

Vložíme do trouby rozehřáté na 175 stupňů a pečeme asi 20 minut. Po vychladnuti nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Tipy Andrey:

  • Tahle bublanina je tak jednoduchá, že na ní není co zkazit. Ovoce můžete použít libovolné, spíš drobnější a lehčí, aby nepropadlo těstem dolů. Pro jistotu můžete ovoce předem zlehka obalit v polohrubé mouce. 
  • Někdo dává na bublaninu drobenku, my ji pečeme jen s ovocem. Pocukrovaná chutná výtečně a dost vynikne chuť ovoce. 

Něco navíc: Jak to na Hliněné baště vypadá i jaké moučníky Andrea dělá, na to se podívejte v naší galerii

Fotogalerie - Rychlá letní rybízová bublanina podle cukrářky Andrey Vránové alias paní Columbové z Hliněné bašty

Ukázat 12 fotografií

Recepty k tomuto článku