Rychlá letní bublanina podle cukrářky Andrey alias paní Columbové z Hliněné bašty: Tenhle recept zvládne i začátečník
17. 7. 2024 Vaření
Hledáte stále tip na jednoduchou, a přitom chuťově skvělou bublaninu? Tak už nehledejte! Cukrářka Andrea z Hliněné bašty pro web Toprecpety.cz prozradila svůj léty prověřený recept, který je tak snadný, že jej zvládne každý.
Kdo je paní Columbová?
Jak už jsme psali dříve, restauraci Hliněná bašta najdete v Průhonicích u Prahy a již 25 let jí velí jako šéfkuchař i majitel Hynek Vávra. A v rodinném podniku pracuje i jeho žena Andrea a pomáhají také dvě děti.
Právě cukrářku Andreu šéfkuchař Hynek Vávra na sociálních sítích často označuje jako "paní Columbovou". Asi proto, že nemá tolik slávy a v zázemí restaurace, kde připravuje fantastické dezerty, svatební dorty i obyčejné dobroty, je možná pro hosty tak trochu neviditelná.
Ale její cukrářský um je nepřehlédnutelný! Na dokonalou Pavlovu, kynuté koláčky, mrkvový dort, panna cottu, cukroví, crème brûlée a desítky dalších moučníků a dezertů se sem hosté sjíždějí z dálky!
Pro čtenáře webu Toprecepty Andrea prozradila svůj prověřený recept na bublaninu.
Mohlo by vás zajímat
Třešňová bublanina paní Columbové
Na jednoduchý letní moučník budete potřebovat: 300 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 1 kypřící prášek, 200 ml kefíru, 3 vejce velikosti M a 90 g másla. Dále ovoce dle potřeby (třešně, rybíz...)
Jak postupovat? Máslo pokojové teploty vymixujeme s cukrem, vejci a kefírem. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a stěrkou řádně promícháme. Vlijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a poklademe vypeckovanými třešněmi.
Vložíme do trouby rozehřáté na 175 stupňů a pečeme asi 20 minut. Po vychladnuti nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Tipy Andrey:
- Tahle bublanina je tak jednoduchá, že na ní není co zkazit. Ovoce můžete použít libovolné, spíš drobnější a lehčí, aby nepropadlo těstem dolů. Pro jistotu můžete ovoce předem zlehka obalit v polohrubé mouce.
- Někdo dává na bublaninu drobenku, my ji pečeme jen s ovocem. Pocukrovaná chutná výtečně a dost vynikne chuť ovoce.
Něco navíc: Jak to na Hliněné baště vypadá i jaké moučníky Andrea dělá, na to se podívejte v naší galerii
Fotogalerie - Rychlá letní rybízová bublanina podle cukrářky Andrey Vránové alias paní Columbové z Hliněné bašty
Témata
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rychlá pizza z tortilly výborně chutná a navíc je zdravější. Jak na ni? Názorné video vám poradí
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Skvělý mrkvový dort podle paní Columbové z Hliněné bašty: Moučník voní skořicí a ořechy a je neskutečně vláčný