Tajemství dokonalé postavy Brigitte Bardotové: Slavná herečka odmítá maso a k obědu jí stačí kousek ovoce
21. 8. 2024 Historie a zajímavosti
Krásná francouzská herečka byla sexy symbolem poloviny 20. století. V necelých čtyřiceti letech Brigitte Bardotová sekla s herectvím, začala se věnovat ochraně zvířat a stala se vegetariánkou.
Slavná BB...
Brigitte Bardotová má nakročeno k oslavě 90. narozenin. Slavná BB se narodila 28. září 1934 a její život na jedné straně zdobí ocenění, na druhé ho provázejí skandály. Čtyřikrát vdaná herečka nebyla zrovna vzornou matkou jediného, dnes už čtyřiašedesátiletého syna Nicolase-Jacquese Charriera. Vychoval ho otec Jacques Charrier spolu se svou rodinu a Brigitte s ním i jeho dětmi má dodnes vlažné vztahy.
Vřelé city však BB chová k zvířatům. Vášnivá ekologická aktivistka začala počátkem 70. let minulého století bojovat za práva zvířat (jednu dobu měla doma 3 psy a 13 koček) a stala se vegetariánkou.
Mohlo by vás zajímat
Oběd je zbytečný...
Pravda, do toho proklamovaného ekologického způsobu života nějak nezapadá její celoživotní láska k cigaretám. A překvapivě si občas pochutná na rybách. Jen se nesmějí lovit v blízkosti jejího domu.
Brigitte Bardotová v době, kdy byla na vrcholu popularity, sice ráda jedla, ale ne v úplně správný čas. Obědy považovala za ztrátu času, v poledne jí stačilo ovoce nebo kousek čokolády.
Dopřála si klidně i víno, zejména červené, a byla tak klasickou představitelkou tzv. francouzského paradoxu - tedy, že i přes své jídelní zvyklosti byla vždy štíhlá. Traduje se, že za tím byl resveratrol, známý antioxidant, obsažený jak ve víně, tak v čokoládě, ale kdo ví...
Večer Brigitte neodbývala a dopřávala si bohatou večeři. A také nikdy neholdovala pohybu a necvičila.
Mohlo by vás zajímat
...a maso není zdravé
K boji proti konzumaci masa ji kolem čtyřicítky přivedla nejen láska k zvířatům. Často hovoří o tom, jak její matka zemřela na rakovinu tlustého střeva. „Moje matka Anne-Marie ráda a hodně jedla maso a zemřela na rakovinu tlustého střeva,“ prohlásila Brigitte Bardot.
Hvězda neustále upozorňuje na „globální mafií masného průmyslu“, která se podle ní „se vší silou staví proti doporučením lékařů“.
Mohlo by vás zajímat
Má ráda quiche a tabbouleh
Ikona francouzské kinematografie říká: „Nechodím k žádnému doktorovi, jsem zdravá jako Pont Neuf (nejstarší most v Paříži - pozn. aut) a přes 40 let nejím maso. Jím vejce, sýr a dokonce i sardinky. Maso v lidské potravě absolutně není nutné,“ má v otázkách výživy jasno Brigitte Bardotová.
Neodmítne ovšem různé cibulové koláče, sýrové quiche, miluje zeleninové ratatouille, pizzy se zeleninovou a sýrovou oblohou. Často mluví o tom, jak si vždycky u babičky pochutnávala na orientálním salátu tabbouleh z , který si nechávala upravovat po svém. Místo tradičního bulguru se pro BB připravoval s kuskusem a muselo v něm být hodně citronové kůry!
Ostatně, tento zdravý a lehký salát stále patří mezi její oblíbená jídla.
Brigitte Bardotová je i svém věku stále šik dáma (podívejte se do naší galerie níže) a je samozřejmě otázka, jestli je to zásluhou jejího odmítání masa, obliby salátů, anebo prostě jde o dobré geny.
To už asi nezjistíme, ale sexy dámu si můžeme připomenout ve fotografiích z doby její nejslavnější éry.
Fotogalerie - Tajemství dokonalé postavy Brigitte Bardotové: Slavná herečka odmítá maso a k obědu jí stačí kousek ovoce
A pokud vás Bridgett svou postavou inspirovala, připravte si třeba salát, který rovněž nectí původní originální recept na tabouleh, ale protože je z kuskusu, herečce by asi vyhovoval:
Zdroje informací:
closermag.fr: Brigitte Bardot accuse la viande d'avoir tué sa mère
parismatch.com: "La viande n'est pas nécessaire à l'alimentation" - Brigitte Bardot salue l'OMS
spajzgirl.wordpress.com: Brigitte Bardot and Catherine Deneuve in the kitchen
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Celine Dion ujíždí na arašídovém másle, miluje croissanty a nemá problém dát si párek v rohlíku nebo hranolky s kečupem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Přečtěte si Zobrazit více
Jean-Paul Belmondo: Slavný francouzský herec miloval těstoviny penne al arrabbiata a potrpěl si na nedělní rodinné obědy
Orientální salát tabouleh voní petrželkou a mátou. Víte, co ještě se do něj dává?
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu