Hermelínová pomazánka na topinky: Pikantní varianta na osmaženém chlebu potřeném česnekem má luxusní chuť
10. 9. 2024 Vaření
Máte chuť na něco speciálního? Hermelínová pomazánka na topinky může být skvělou svačinou, ale také výbornou večeří. Připravte si lahodně ochucenou pomazánku z plísňového sýru.
Pomazánka na topinky
Milujete křupavoučké topinky potřené česnekem? Vynikající jsou také s různými pomazánkami. Pokud si je chceme přichystat na nějaké posezení, třeba k pivu, hodí se v pikantní variantě.
Právě taková je hermelínová pomazánka, na kterou vás dnes chceme nalákat. Plísňový sýr má v kuchyni bohaté využití a pomazánky jsou jeho součástí. Mohou být jemňoučké, stejně tak jako tento druh sýru sám o sobě, ale sluší mu také štiplavější podoba.
Mohlo by vás zajímat
Příprava topinek
Na topinky je ideální mírně starší chléb (pohltí méně tuku) typu Šumava. Topinky můžeme připravit na tuku, což ale nemusí každému vyhovovat, nebo také pěkně na suchu. Přichystat si je můžeme v topinkovači, rychleji to jde na kontaktním grilu. Variantou je také potřít plátek chleba pomocí mašlovačky olejem, a pak ho opéct nasucho na pánvi nebo v troubě.
Pokud se rozhodneme topinky přichystat smažením, potřebujeme do pánve nalít vyšší vrstvu oleje/sádla. Hotové topinky vytáhneme z pánve a necháme je na papírovém ubrousku odkapat.
Svačina je často opomíjené a porůznu odsouvané jídlo. Přitom má v sobě potenciál, který je třeba využít – může nám dodat nejen rychlou energii, se kterou vydržíme do hlavního jídla, ale také vitaminy…
Hermelínová pomazánka na topinky
Na dávku potřebujete: 2 hermelíny, 1 cibuli, 1 lžíci pikantní hořčice, 1 lžíci másla, 1 lžíce kvalitního kečupu (není nutné), 1/2 lžičky mleté papriky, trochu piva (nebo smetany), 1 špetku chilli, pažitku, sůl, mletý pepř, topinky a stroužek česneku.
Jak na to? Hermelíny nastrouhejte na hrubším struhadle. Cibuli nakrájejte najemno. Spojte sýr s cibulí a ostatními surovinami. Dochuťte chilli a pažitkou. Topinky usmažte a ještě horké potřete stroužkem česneku. Na teplou topinku natřete pomazánku a ihned podávejte. Topinka díky pomazánce zvláční a je lahodná. Pomazánka je výborná i na čerstvém pečivu.
Náš tip: Vyzkoušet můžete také tuto jemnou hermelínovou pomazánku podle následujícího video receptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rychlá večeře: Na sádle dokřupava upečené topinky s česnekem a pálivou játrovou směsí ocení nejen milovníci pikantních jídel
Jak připravit tu nejlepší cuketovou směs na topinku. Udělejte si ji do zásoby
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 1 hodinou
Salát s kadeřávkem a ricottou
Přidáno před 2 hodinami
Losos na páře se smetanovou omáčkou a přílohou ve varném mixéru
Přidáno před 19 hodinami
Grilované ovoce s medem
Přidáno před 20 hodinami
Čirokový koláč s ovocem
Přidáno 16. 9. 2024 10:01
Bulgur s pečenou dýní, cuketou a žampiony
Přidáno 16. 9. 2024 08:38
Přečtěte si Zobrazit více
Dýně jako ananas: Retro kompot má lahodnou chuť a vůni ananasu, dýni je třeba předem naložit do speciálního nálevu
Retro okénko: Pěkně vykutálené oplatky Fidorky dřív stály kolem 2 Kčs. Pochutnáváme si na nich již sto let
Retro okénko: Hermelín stával v minulosti jen 3 Kčs. Na slavném sýru s bílou plísní na povrchu si pochutnáváme již téměř 80 let