Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelínová pomazánka na topinky: Pikantní varianta na osmaženém chlebu potřeném česnekem má luxusní chuť
Zdroj: Toprecepty, mika59

Máte chuť na něco speciálního? Hermelínová pomazánka na topinky může být skvělou svačinou, ale také výbornou večeří. Připravte si lahodně ochucenou pomazánku z plísňového sýru.

Pomazánka na topinky

Milujete křupavoučké topinky potřené česnekem? Vynikající jsou také s různými pomazánkami. Pokud si je chceme přichystat na nějaké posezení, třeba k pivu, hodí se v pikantní variantě. 

Právě taková je hermelínová pomazánka, na kterou vás dnes chceme nalákat. Plísňový sýr má v kuchyni bohaté využití a pomazánky jsou jeho součástí. Mohou být jemňoučké, stejně tak jako tento druh sýru sám o sobě, ale sluší mu také štiplavější podoba. 

Příprava topinek

Na topinky je ideální mírně starší chléb (pohltí méně tuku) typu Šumava. Topinky můžeme připravit na tuku, což ale nemusí každému vyhovovat, nebo také pěkně na suchu. Přichystat si je můžeme v topinkovači, rychleji to jde na kontaktním grilu. Variantou je také potřít plátek chleba pomocí mašlovačky olejem, a pak ho opéct nasucho na pánvi nebo v troubě.

Pokud se rozhodneme topinky přichystat smažením, potřebujeme do pánve nalít vyšší vrstvu oleje/sádla. Hotové topinky vytáhneme z pánve a necháme je na papírovém ubrousku odkapat

Svačina

Svačina je často opomíjené a porůznu odsouvané jídlo. Přitom má v sobě potenciál, který je třeba využít – může nám dodat nejen rychlou energii, se kterou vydržíme do hlavního jídla, ale také vitaminy…

Hermelínová pomazánka na topinky

Na dávku potřebujete: 2 hermelíny, 1 cibuli, 1 lžíci pikantní hořčice, 1 lžíci másla, 1 lžíce kvalitního kečupu (není nutné), 1/2 lžičky mleté papriky, trochu piva (nebo smetany), 1 špetku chilli, pažitku, sůl, mletý pepř, topinky a stroužek česneku.

Jak na to? Hermelíny nastrouhejte na hrubším struhadle. Cibuli nakrájejte najemno. Spojte sýr s cibulí a ostatními surovinami. Dochuťte chilli a pažitkou. Topinky usmažte a ještě horké potřete stroužkem česneku. Na teplou topinku natřete pomazánku a ihned podávejte. Topinka díky pomazánce zvláční a je lahodná. Pomazánka je výborná i na čerstvém pečivu.

Náš tip: Vyzkoušet můžete také tuto jemnou hermelínovou pomazánku podle následujícího video receptu: 

Recepty k tomuto článku