Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrárna je místo, kde si vždycky spravíme chuť. Sladké dobroty totiž dokáží vykouzlit úsměv na tváři i kdejakému mrzoutovi. Kam ale zajít, aby se člověk „nespálil“ a místo perfektního dezertu nepřinesl domů nebo ke stolu v daném podniku nějaký nepovedený kousek? Toprecepty.cz zjišťovaly, kde určitě nešlápnete vedle.

Kam za sladkým

Po dobrém jídle má přijít i sladká tečka. Pokud si ji nechcete doma chystat sami, je nejjednodušší si zajít do cukrárny. Tam vždy najdete celou řadu lákadel, která se hodí třeba i jen ke kávě na zlepšení všedního dne.

Stejně jako u restaurací či hospod ovšem platí, že i u cukráren je třeba dobře zvolit. Naše spolupracovnice Nikola se proto vydala do pražských ulic, aby pro vás otestovala, kam se za zákuskem vyplatí zajít. 

Koláč, na který se vrátíte

První zastávkou na sladké cestě se stala kavárna Šlágr, kterou najdete na pražských Vinohradech. Prvorepubliková výzdoba, která připomene filmy pro pamětníky, navozuje velmi příjemnou atmosféru. Nikola si u milé obsluhy objednala klasický punčák za 62 Kč a byla mile překvapena jeho intenzivní vůní i chutí. Jako druhý zákusek naše redaktorka vyzkoušela koláč s mákem a švestkami za 98 Kč. Do něj se podle svých slov zamilovala a v co nejbližší době na něj opět musí zajít. „Tak vláčná a unikátní chuť mě naprosto uchvátila,“ zhodnotila.

S babičkou na dortík

Druhým místem, kam redaktorka webu Toprecepty.cz zavítala, byla Svatováclavská cukrárna. Tu najdete na Karlově náměstí ve Václavské pasáži. Podnik, kde se podle Nikoly zastavil čas před několika desetiletími a na jeho návštěvu můžete pozvat tak svou babičku, nabízí tradiční zákusky. Nikola zde nejprve vyzkoušela větrník za 48 Kč, který ničím nezaujal, a pak ovocný malinový pohár za 38 Kč. Ten potěšil svou lehkostí a chutí. 

Nejlepší volba

Posledním podnikem, kam Nikola zavítala, byla cukrárna Zavalianis na Praze 6. Tady najdete kromě sladkého sortimentu také ten slaný. Uvnitř je také velmi příjemné posezení, a to dokonce ve dvou patrech. Jako první naše redaktorka vyzkoušela karamelový croissant za 90 Kč, který můžeme bez přehánění označit za famózní. Druhým „testovaným“ produktem byl francouzský dezert choux s hruškou za 75 Kč, kterému také nebylo co vytknout.

Cukrárnu Zavalianis už jsme navštívili v rámci přípravy našeho předchozího článku o tom, kde mají v Praze nejlepší věnečky, a zavítali jsme tam tajně i u reportáže z projektu Nesnězeno. Proto víme, že jde o jedno z nejlepších míst v Praze, kam si zajít či zajet pro zákusky, které skvostně vypadají i chutnají. Bonusem je mimořádně milá obsluha. 

Něco navíc: Jak to vypadá v podnicích, které navštívila Nikola, to zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas

Ukázat 12 fotografií

Recepty k tomuto článku