Krém z Ledových kaštanů: Jemná čokoládová chuť s lehce nahořklým nádechem dodá cukroví punc luxusu
18. 12. 2024 Vaření
Oblíbenou čokoládovou tyčinku můžete využít i na cukroví. Připravte si z ní krém z Ledových kaštanů a naplňte linecké vykrajované, košíčky, nebo ho zalijte do čokolády.
Ledové kaštany
Oblíbená čokoládová tyčinka Ledové kaštany byla původně vyráběna z hořké čokolády uvnitř s čokoládovým oříškovým krémem. Dnes už má i několik dalších variant.
Tuto tyčinku můžeme jen tak mlsat, ale také ji využít k přípravě různých zákusků, cukroví, ale i na výrobu likérů. Rozpuštěním tyčinky vznikne výborná poleva. A bude chutnat přesně podle té varianty, jakou využijete. Můžete ale také přichystat krém a naplnit s ním různé druhy cukroví.
Mohlo by vás zajímat
Na které cukroví se hodí krém z ledových kaštanů
Krém z Ledových kaštanů se výborně hodí na naplnění různých druhů cukroví, kterým dodá jemnou čokoládovou chuť s lehce hořkým nádechem. Které kousky s ním můžete naplnit?
Jako první nás určitě napadne linecké cukroví, do kterého nutně nemusí přijít jen marmeláda. Natřeme na ně tenkou vrstvu krému. Také křehké košíčky z lineckého těsta nebo ořechového korpusu můžeme naplnit krémem z Ledových kaštanů. Navrch může přijít čokoládová poleva, ale také třeba jen šlehačka.
Krém ale také můžeme využít jako střed čokolády. Tekutou čokoládu nalijeme do formičky, doprostřed dáme krém a opět zalijeme čokoládou.
Krém má příjemnou chuť a konzistenci a může příjemně proměnit různé obvyklé cukroví.
Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…
Jak připravit krém z Ledových kaštanů
Na krém budete potřebovat: 2 tyčinky Ledových kaštanů, 250 g změklého másla, 2 vejce a 2 lžíce cukru krupice.
Jak na to? Vejce vyklepněte do hrnce, přidejte cukr a ve vodní lázni vyšlehejte hustou směs. Stranou si v mističce rozpusťte kaštany a přišlehejte je do směsi. Máslo vyšlehejte a přidejte vaječnou čokoládovou směs. Ušlehejte vše do hladkého krému.
Náš tip: Z Ledových kaštanů můžete také připravit likér a darovat ho jako jedlý dárek. Přichystejte si ho podle následujícího video receptu:
Témata
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlé dárky pro dospělé: Likér z ledových kaštanů, netradiční cibulová marmeláda nebo poctivá domácí paštika potěší
Jak rozpustit čokoládu ve vodní lázni? Zvládneme to snadno, ale do čokolády se nesmí dostat ani kapka vody
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Kuličky z Lotus sušenek jsou připravené raz dva a stejně tak rychle budou mizet ze stolu
Jak na skvělé linecké cukroví: Čím je naplnit a na kterou stranu mazat marmeládu, aby byl výsledek dokonalý
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře