Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém z Ledových kaštanů: Jemná čokoládová chuť s lehce nahořklým nádechem dodá cukroví punc luxusu
Zdroj: Toprecepty, Irule

Oblíbenou čokoládovou tyčinku můžete využít i na cukroví. Připravte si z ní krém z Ledových kaštanů a naplňte linecké vykrajované, košíčky, nebo ho zalijte do čokolády.

Ledové kaštany

Oblíbená čokoládová tyčinka Ledové kaštany byla původně vyráběna z hořké čokolády uvnitř s čokoládovým oříškovým krémem. Dnes už má i několik dalších variant. 

Tuto tyčinku můžeme jen tak mlsat, ale také ji využít k přípravě různých zákusků, cukroví, ale i na výrobu likérů. Rozpuštěním tyčinky vznikne výborná poleva. A bude chutnat přesně podle té varianty, jakou využijete. Můžete ale také přichystat krém a naplnit s ním různé druhy cukroví.

Na které cukroví se hodí krém z ledových kaštanů

Krém z Ledových kaštanů se výborně hodí na naplnění různých druhů cukroví, kterým dodá jemnou čokoládovou chuť s lehce hořkým nádechem. Které kousky s ním můžete naplnit?

Jako první nás určitě napadne linecké cukroví, do kterého nutně nemusí přijít jen marmeláda. Natřeme na ně tenkou vrstvu krému. Také křehké košíčky z lineckého těsta nebo ořechového korpusu můžeme naplnit krémem z Ledových kaštanů. Navrch může přijít čokoládová poleva, ale také třeba jen šlehačka.

Krém ale také můžeme využít jako střed čokolády. Tekutou čokoládu nalijeme do formičky, doprostřed dáme krém a opět zalijeme čokoládou. 

Krém má příjemnou chuť a konzistenci a může příjemně proměnit různé obvyklé cukroví.

Vánoce

Adventní čas neslouží jen k šílenému honu na dárky. Čtyři týdny před Vánoci hospodyňky vždy využívaly k tomu, aby napekly cukroví. To totiž k vánočním svátkům patří. Existuje nepřeberné množství…

Jak připravit krém z Ledových kaštanů

Na krém budete potřebovat: 2 tyčinky Ledových kaštanů, 250 g změklého másla, 2 vejce a 2 lžíce cukru krupice.

Jak na to? Vejce vyklepněte do hrnce, přidejte cukr a ve vodní lázni vyšlehejte hustou směs. Stranou si v mističce rozpusťte kaštany a přišlehejte je do směsi. Máslo vyšlehejte a přidejte vaječnou čokoládovou směs. Ušlehejte vše do hladkého krému.

Náš tip: Z Ledových kaštanů můžete také připravit likér a darovat ho jako jedlý dárek. Přichystejte si ho podle následujícího video receptu:

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Recepty k tomuto článku