Úžasná čokoládová pěna jen ze tří ingrediencí. Tomuto nadýchanému dezertu nikdo neodolá a příprava zabere pár minut
19. 3. 2025 Vaření
V jednoduchosti je krása, říká se. Pokud si tedy nepotrpíte na náročné dezerty, vyzkoušejte jednoduchou čokopěnu s banány. K její přípravě vám bude stačit jen obyčejný mixér a během chvilky budete mít naprosto dokonalý lehoučký krém, který zachutná nejen milovníkům čokolády.
Nejjednodušší dezert vůbec
Vynikající dezert, který můžete bez obav servírovat i návštěvě místo moučníku, když nestihnete napéct, nevyžaduje nutně náročnou přípravu. A nepotřebujete na něj ani spoustu ingrediencí.
Důkazem je tato čokoládová pěna, která se proslavila na sociálních sítích. Není potřeba na ni nic šlehat či rozpouštět, nemusíte se bát, že se vám něco srazí nebo jinak nepovede. Její příprava je opravdu neskutečně jednoduchá a vystačíte si při ní, jak již bylo zmíněno jen s obyčejným mixérem.
Mohlo by vás zajímat
Kakao je základ
Na snadný dezert, který dobyl svět internetu, potřebujete pouhé tři základní ingredience, a to kakao, banány a kokosové mléko. Díky tomu, že se používá kokosové mléko, jde o dezert vhodný i pro vegany. S kakaem nemusíte šetřit a je dobré použít nějaké kvalitní, třeba i v raw kvalitě. To se nepraží, takže si uchovává všechny živiny, a navíc má plnější chuť.
Mohlo by vás zajímat
Jak ještě vylepšit chuť dezertu
V některých receptech se navíc přidává ještě kokosový olej a případně další dochucovadla. Do krému třeba můžete navíc vmíchat skořici nebo vanilku, aby měl ještě příjemné aroma. Chcete-li dietnější dezert, úplně si vystačíte jen s banány, které jej přirozeně osladí. Pokud by to ale na vás bylo málo, můžete klidně přidat trochu cukru nebo nějakého jiného sladidla. Výborný je třeba javorový sirup nebo med.
Když chcete, aby dezert měl výraznější čokoládovou chuť, můžete do čokoládové pěny navíc přidat rozpuštěnou čokoládu. Další možností je vynechat banán. Čokoládu rozpustíte s kokosovým tukem, kokosové mléko prošleháte a pak do něj nalijete čokoládovou hmotu.
Jak na kokosovou čokopěnu?
Čokopěna je jednoduchou dobrotou pro chvíle, kdy vás honí mlsná, ale klidně ji můžete povýšit i na luxusnější pohár. Stačí, když ji dáte do skleniček a přidáte ovoce, můžete ji i posypat strouhanou čokoládou, kokosem nebo ozdobit snítkou máty či meduňky.
Poháry s krémem stačí už jen vychladit a nechat ztuhnout a můžete podávat. A jak tedy pěnu uděláte?
Budete potřebovat: 2 zralé banány, 1 šálek kokosového mléka, 1/2 šálku rozpuštěného kokosového oleje, 25 g kakaa a 100 g rozpuštěné čokolády.
- Kokosový olej jemně rozpusťte tak, že ho dáte do misky nad páru s vypnutým ohřevem nebo jej rozpusťte v mikrovlnné troubě.
- Banán nakrájejte na kousky dejte jej do mixéru. Přidejte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Během mixování pomalu přilévejte rozpuštěný kokosový olej. Pěna by se měla trochu vyšlehat a získat světlejší čokoládovou barvu. Nakonec do ní přilijte rozpuštěnou čokoládu a ještě promixujte.
- Nalijte pěnu do misek a dejte ji na 30 minut ztuhnout do lednice. Pěnu podávejte vychlazenou, posypanou plátky banánu, kokosovými vločkami a kakaovými kousky. Pěna vydrží v lednici až 5 dní, ale nejlepší je čerstvá v den přípravy.
Náš tip: Milovníci čokoládových pohárů mohou vyzkoušet i tento s mascarpone podle našeho video receptu.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více