Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Veronika.Hrozna: já také vše převařím a potom až je to studené to jde směr mrazící pult., moc mě pomohla tejeja - Košice, ona vždy měla dobré rady ... ale už zde nechodí, já bych jela i pendolínem, aby se k nám vrátila :-K:-K:-K

magdalenka: Já také nevařím ať se každý podívá do lednice a ejhle něco tam asi je :-Q:-D:-K

Včera jsem po dlouhé době dělala kulajdu, teď ji Petr dorazil. Večer udělám asi brambory na loupačku a zítra naši "čínu" s rýží. <3

Krásnou horkou sobotu, uvařila jsem jen květákovou polévku. Protože ten květák už se musel sdělat<3:-K. A naložila 2 plátky krkovice, asi k večeři:-D
Polévku jsme si dali na svačinku a jedeme tak jako magdalenka k vodě. Pojedeme na druhý břeh Berounky na Višnovou.
Odpoledne se má počasí kazit, tak aspon na chvíli:-).
Užijte si sluníčka, zítra bude zase pršet:-)

Hezký slunečný den všem.
:-K Veronika.Hrozna: Veru, nevím, já to jen viděla na netu (viz odkaz).

Nevarím! Bude horúco, idem sa kúpať. Najeme sa niekde mimo.

Tie lišky (slovenské kuriatka) niekedy sú horké po zamrazení, nevedno prečo. Ale nie vždy! Vlastná skúsenosť. Aj po blanšírovaní, tak už ich radšej nezamrazujem.

Veronika.Hrozna: Už jsem ho našla! ;-)

magdalenka: Se máš, mně to jen čeká!;-(

Byl tady recept na bílkové pusinky s kávou /bílková hmota s Nescou/ a v tom receptu byl výborný kávový krém, na pusinky, nemohu ani za nic najít ! Zítra chci upéct muffiny a naplnit kávovým krémem!:-//

tara23: O ostatních houbách nic nepsaly, ale lišky tam byly napsány, blanšírovat. Já blanšíruju taky fazolky a zeleninu, až pak mrazím. Zdá se mi to lepší!

Nadja: Naděnko dá se to koupit, nebo musím ušít sama?

Poslechla jsem magdalenku a lišky zavařila. Sice jsou to jen 2 malé skleničky, ale i ty jsou dobré :-D. Zavařuji si je jen pro sebe, nikdo jiný houby na kyselo nejí. Prý jsou to slimáci :-D
Verčo já všechny houby co chci zamrazit 1 - 3 min povařím a pak propláchnu. Tak zatím vždy dobré, i lišky

tara23: Mně vždycinky lišky v mrazáku zhořkly.;-( Až teď jsem někde četla, že je potřeba lišky blanšírovat v horké vodě a chvilku povařit a pak mrazit. Ale kolik minut, si nepamatuji! ;-(

Dobrý deň dievčatá, ja som tu mala dnes neter, ktorá mi pomáhala v záhrade. Sama sa ponúkla, ale mala prosbu , aby som jej vysmažila patizón, ktorý sa u nich doma nerobí. Uvarila som aj jej milovanú kyslú zemiakovú polievku s kôprom a patizón so zemiakmi a uhorkovým šalátom. Navrch som ešte upiekla koláč ku káve, polovicu čučoriedkový a polovicu slivkový.Bol to príjemný deň a spokojnosť na oboch stranách:-*.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více