Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

hazel: ty jsou přímo výstavní, mě se vždycky rozevřou

Dobré ráno, u nás bude frankurtská polievka, v remoske pečený karfiol v strúhanke, šalát z varenej mrkvy s majonézou a cesnakom. Pečiem chlieb aj tekvicu na pečenie.

hazel: Krásné koláčky:-K podle kterého receptu jsou?

Hezky vecer,
u nas dnes testoviny,s vajickem a slaninou. jeste mame par kolacku ke kave.
Krasne zde mate na vareno. Hodne zde mluvite o " loksich". Hned se pujdu podivat na recepis. Nemohu si je nejak predstavit co to je.
Dobrou noc:-K:-K:-K

tara23: Dobře to osol, ty játra. Lokše jsou málo slané, jako příloha. Hodně pepře a majoránky, oleje! Ať má ta náplň říz. :-D Nesmí být suchá.

Veronika.Hrozna: vidíš a máš vyřešeno a zítra se povede.
A mě zaujaly ty tvoje játra v lokších, udělám. U nás se lokše nikdy nedělali. Ty jsou tradiční Slovenská příloha ke kachně a nebo huse. Pak se dostaly na Jižní Moravu a následně na různá místa Čech. Známí z Moravy dělají Patenty, to jsou vlastně lokše na sladko.
U nás se dělaly jen bramborové placky smažené na oleji.
A ke kachně jen knedlíky
Ale ty játra zkusím, myslím, že budou slavit úspěch:-K<3

Zítra koupím tuk na polevy, udělám novou. Tuhle vrazím do mrazáku a použiju třeba do krému, kde to nebude vadit. Stejně je to linecké těsto košíčky s ořechy, takže když se uleží, budou lepší. Co nadělám, nic!:-//

Veronika.Hrozna: kdyby byla poleva víc teplá, tak většinou zešedne, je ošklivá. Ale asi by se nesrazila

Nadja: Asi ano, přehřála, chvilku jsem nedala pozor.

:-K Příjemný večer všem.
Já dnes měla kapříka po mlynářsku, Petr si udělal míchaná vajíčka, a jestli bude jíst ještě před odchodem do práce zatím prý neví.

Veronika.Hrozna: Veru, nepřehřála jsi tu polevu?

Veronika.Hrozna: tak to je máslem. Ptala jsem se sestry cukrářky a prý to máslo někdy dělá. Ona ho nikdy nepoužívá. Ztužený tuk by tohle nikdy neudělal

tara23: Máslo.;-(

Veronika.Hrozna: Verčo co jsi použila za tuk?

MarcelaPa: U nás taky jedou, jak k polévkám, tak plněná játry, i jenom tak, zbaštěné z hromádky. Na jednu várku dělám 20 kousků, přesto skoro nikdy nezbydou. Mám kachní játra, zítra naplním a je oběd, večeře a manžel si dá taky ke snídani. ;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek