Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ tara23, před 3 hodinami
„Užitečný dárek“ MarcelaPa, 4. 11. 2024 20:13
Poslední příspěvky
„Hezký pátek , já jsem dnes uvařila italskou čočkovou…“ MarcelaPa, před 1 hodinou
„Simona Skolakova: Simčo on si každý přišel s kastrůlkama.…“ tara23, před 2 hodinami
„dnešní oběd, dokud ještě něco bylo. ted už polévka není a…“ tara23, před 3 hodinami
před 1 hodinou
před 3 hodinami
U nás je to asi klasika bramboračka a škvarkové placky. Vařím jí jen k plackám.
A asi ne jen u nás, před několika lety jsem šla u nás ke kadeřnici, akorát jsem je pekla, tak jsem jich pár vzala. Byla u ní akorát její babička a prý "Kde je bramboračka ". už moje babička to takhle spolu dělala
před 3 hodinami
1731056364658.jpg
před 4 hodinami
Věrko tak to dnes máš hodně strávníků
před 6 hodinami
Vařím totiž bramboračku a peču škvarkové placky . Část světlých a část tmavých, aby si každý vybral .
Manžel už odnesl oběd Vendule do práce. A v poledne přijde i Ella, která normálně v pátek jí ve škole
před 6 hodinami
před 8 hodinami
před 8 hodinami
před 10 hodinami
před 18 hodinami
u nas dnes testoviny,s vajickem a slaninou. jeste mame par kolacku ke kave.
Krasne zde mate na vareno. Hodne zde mluvite o " loksich". Hned se pujdu podivat na recepis. Nemohu si je nejak predstavit co to je.
Dobrou noc
img_20241106_115604168.jpg
před 20 hodinami
před 21 hodinami
A mě zaujaly ty tvoje játra v lokších, udělám. U nás se lokše nikdy nedělali. Ty jsou tradiční Slovenská příloha ke kachně a nebo huse. Pak se dostaly na Jižní Moravu a následně na různá místa Čech. Známí z Moravy dělají Patenty, to jsou vlastně lokše na sladko.
U nás se dělaly jen bramborové placky smažené na oleji.
A ke kachně jen knedlíky
Ale ty játra zkusím, myslím, že budou slavit úspěch
před 21 hodinami
před 21 hodinami
před 21 hodinami
1 2 3 … 2477 Další