Šéfkuchař Gordon Ramsay po ošklivé nehodě na kole: Musíte nosit helmu, i na krátké cesty, vzkázal zraněný drsňák
Balkánské závitky s rajskou omáčkou
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 1 hodinou
„MAGAZÍN - vyhledávání v něm“ Nadja, 9. 12. 2024 22:08
„Změklé sněhové pusinky“ Sona312, 8. 12. 2024 01:35
Poslední příspěvky
„hazel: to bude fajn - návštěvu si vzájemně užijte.“ Nadja, před 1 hodinou
„tara23: Simona Skolakova: Jajajajaapaja: to jsou…“ Nadja, před 1 hodinou
„Dobry vecer, u nas kapustova polevka a brambory s tvarohem…“ hazel, před 3 hodinami
13. 6. 2010 13:05
13. 6. 2010 11:54
12. 6. 2010 14:50
4 plátky vepřového masa
anglická slanina
100 g balkánského sýra
sůl, pepř, sladká mletá paprika
1 cibule
masový vývar
5 rajčat
1 bílá paprika
sladká smetana
1 lžíce hladké mouky
Postup:
Vepřové plátky naklepeme a ochutíme sladkou paprikou, solí a pepřem. Plátky poklademe anglickou slaninou a zabalíme do nich hranolek balkánského sýra. Vytvoříme tak závitky, které důkladně uzavřeme a omotáme nití.
V hrnci rozpálíme olej a závitky na něm zprudka orestujeme. Když se maso zatáhne, vyjmeme ho z hrnce a v něm na zbylém oleji orestujeme do růžova cibulku. Tu následně lehce poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Závitky pak vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata a bílou papriku, kterou jsme si nakrájeli na proužky. Vše dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení stále podléváme vodou nebo vývarem.
Hotové závitky vytáhneme z hrnce a zeleninu se šťávou důkladně rozmixujeme. Vniklou omáčku propasírujeme přes síto a zjemníme smetanou. Pokud není omáčka dost hustá, použijeme ještě mouku rozmíchanou ve vodě. Omáčku nakonec krátce povaříme.
Závitky zbavíme nití a vrátíme zpět do omáčky.
Další recepty domácí kuchyně najdete na stránce http://www.knedlik.cz/recepty/.