Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánské závitky s rajskou omáčkou

Jani R., protože je to v podstatě reklama na stránky, jejichž odkaz vidíš dole u receptu.

nekokumachan (neregistrovaný/á) ježkovy oči, proč je to tady?:-O Docela zajímavý recept:-O

nekokumachan

12. 6. 2010 14:50

Suroviny:
4 plátky vepřového masa
anglická slanina
100 g balkánského sýra
sůl, pepř, sladká mletá paprika
1 cibule
masový vývar
5 rajčat
1 bílá paprika
sladká smetana
1 lžíce hladké mouky

Postup:
Vepřové plátky naklepeme a ochutíme sladkou paprikou, solí a pepřem. Plátky poklademe anglickou slaninou a zabalíme do nich hranolek balkánského sýra. Vytvoříme tak závitky, které důkladně uzavřeme a omotáme nití.

V hrnci rozpálíme olej a závitky na něm zprudka orestujeme. Když se maso zatáhne, vyjmeme ho z hrnce a v něm na zbylém oleji orestujeme do růžova cibulku. Tu následně lehce poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Závitky pak vrátíme zpátky do hrnce a přidáme k nim spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata a bílou papriku, kterou jsme si nakrájeli na proužky. Vše dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení stále podléváme vodou nebo vývarem.

Hotové závitky vytáhneme z hrnce a zeleninu se šťávou důkladně rozmixujeme. Vniklou omáčku propasírujeme přes síto a zjemníme smetanou. Pokud není omáčka dost hustá, použijeme ještě mouku rozmíchanou ve vodě. Omáčku nakonec krátce povaříme.

Závitky zbavíme nití a vrátíme zpět do omáčky.

Další recepty domácí kuchyně najdete na stránce http://www.knedlik.cz/recepty/.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek