Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašáky sa brambory

Tak som vyskúšala kvasenie uhoriek so zemiakmi. Iba v 1 litrovom pohári, malé nakladačky, 1 zemiak nakrájaný na plátky, kôprová vňať aj s kvetom, zaliate silne slanou vodou. Krásne vykvasilo a na povrchu sa nevytvoril taký biely povlak. Neviem, toto či je náhoda. Vedľa som kvasila uhorky klasicky, silný biely povlak. Ktoré sú lepšie, neviem povedať, lebo so zavretými očami by som asi neodhadla, ktoré sú ktoré.
Toľko k mojemu súkromnému výskumu.;-)

:-K:-K Světlano, moc díky, všude jinde psali, že je vyprodáno a dotisk se nepřipravuje :-( Neodolala jsem a proti svému slibu, že už žádná kuchařka...tohle jsem si objednat prostě musela :-8:-8;-)

...holky, všechny Vás zdravím...nějak nestíhám, tak alespoň si Vás pročítám...a našla jsem asi knížku, o které se bavíte...mrkněte sem http://www.nasobchod.cz/index.php?oid=1101, možná Vám to pomůže...zatím hezký den...;-)

Magdalenko, nene, to já jsem se blbě vyjádřila. Mělo být: o klášterní kuchyni vyšla i knížka...

Kolegovia prieskumníci, ospravedlňujem sa, zle som formulovala, nie je to z knihy "Kláštorná kuchyňa"! (síce aj tam to môže byť)Iba som stále hore dolu hľadala a niekde v nejakom texte, ktosi mal recept od pátra z kláštora a ich kuchyne. Stavím sa, že dnes sa tam už nepreklikám...

Knížka o klášterní kuchyni vyšla někdy v roce 2005, bohužel ji nemám a už se nesežene, leda tak nějaký antikvariát nebo půjčit v knihovně, ale to není ono:-(

Magdi ten výraz klášterní kuchyň jsem taky našla, myslím tu stránku, ale neotevřela se mi potvora :-D:-D, polsysacharidy můžou za kvašení to jo. No vidíš,to si uložím a aspoň 2 skleničky vyzkouším.Čo udělají šedé buňky mozkové, že? :-D:-K:yes:

Magdi jo,jo:-D:-D:-D:yes:

U polície by som sa si uplatnila...;-)

Magdalenka,ty jsi jak detektiv Colombo:-D:-D,super záhada rozluštěna.:yes::yes:;-):-K

Ahoj výskumníci, tak som večer brouzdala a brouzdala kade tade, bolo teplo a nedalo sa spať. A našla som recept, (kláštorná kuchyňa, kapucíni alebo františkáni) kvašáky sú vraj chrumkavejšie a chutnejšie...Cca na 3 kg uhoriek 2-3 zemiaky, očisiť, kolieska, na dno veľkého pohára polovicu zemiakov, potom do stredu druhá polovica. Kôpor, príp. kto má rád chren alebo aj cesnak (mne v kvasákoch cesnak nesedí), zaliať vlažnou slanou vodou (hmotnosť soli nebola udaná), nechať vykvasiť v teple, nie na slnku, po vykvasení zemiaky vyhodiť.
Polysacharidy v zemiakoch naštartujú s baktériami mliečne kvasenie?
Až nastane čas uhoriek, vyskúšam, zreferujem.
Zdravím, pekný deň!

Děvčata. Z toho jsem div živ. U nás kašáky /okurky v mléčném kvašení) strašně letí. Děláme je i když to není úplně tak jednoduché jak to vypadá. Je nutné dodržovat určité zásady a množství atd., jinak to taky nevyjde. ALE MYSLÍM OPRAVDU "Kvašky", ne rychlokvšky zalývané horkým nálevem. U nás pravé KVAŠKY nesmějí chybět na žádné podzimní pouti. // Ale brambor ??? To musím taky vědět !!! Kdo to zjistí - OZVĚTE SE a dejte vědět. Budu zvědavej. Dík Václav

spagetko, jsme na tom stejně, taky jsem se to pokoučela najít a nic:-S

Magdi, docela mě to zaujalo. Hledala jsem v rozšířeném vyhledavači, zadávala různě formulované dotazy a slovní spojení, ale zatím nic.... nabízí to jen kvašení okurek a bramboru mi to ukazujejako použití třeba v salátu, což je nanic....:-(, ale jsem štír, tedy tvrdohlavec:-D:-D

Raz som kdesi zachytila čosi o kvasených uhorkách, ktoré kvasia spolu s plátkami surových zemiakov. Nepočuli ste o tom niekto niečo?
Normálne, obyčajné kvasené uhorky ovládam, recept nehľadám. Ďakujem a želám pekný večer!
P.S. ospravedlňujem sa za to "s", malo to byť kvašáky a brambory, už to nejde opraviť.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek