Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

VÝPEK

Iljuša (neregistrovaný/á),fy Nikal znám,používám od nich více produktů i tuhle omáčku..jejich zboží je sice malinko dražší,ale kvalitní a chťově výborné:-!:yes::-p

Iljušo. Zkusím . Dík Václav

Václave - hodně používám "mysliveckou" omáčku a "omáčku k pečeni" od f. Nikal - dříve jsem to i na tyto stránky psala
http://shop.nikal.cz/omacky-nikal/ LMrkni ;-)

Vím o vývaru a následné další zpracování a uchování z většího množství kostí. Tomu jsem se chtěl vyhnout a hledám něco jednodušího (i za použití potravinové chemie). Když mi nic jiného nezbude - podřídím se maxisilnému vývaru z kostí. Ale nerad.
Přivezl jsem si jednou výpek z Německa a podruhé z Rakouska a ty byly vcelku ucházející a když se neudělal hustej kutmoch, tak nebylo připomínek. Ještě budu šátrat po internetu a čekat na případný váš další návrh a zkušenost. Václav

Václave přikláním se k Yanulli,taky jsme to tak na hotelu dělali,kosti byly třeba vepřové ze žeber,to se hodně dělalo a čím jich bylo více tím byl lepší a měl barvičku, tenkrát se tomu říkalo "univerzál"výborný tmavý a hlavně bez chemie.;-):-K
Doma jsem to ale nikdy takové neměla,protože jsem neměla nikdy takové množství.;-)

Vašíčku, nevím, zda Tvé otázce správně rozumím, ale jestli se Ti jedná o to, že máš málo šťávičky na polévání, tak to jde udělat takto: Nakoupíš hodně kosti, dáš je péci a uděláš si výpek vlastní, který pak zamrazíš a podle potřeby si přidáváš k dalšímu vaření a pečení, pokud nechceš používat kupovanou chemii. Když pak přidáš kousek čerstvého máslíčka, v dalším jídle nenajde se chybička. Přeji Ti pěkný den a buď nám v přízni své stále nakloněn. :-K

Jsme sami s manželkou a většinou vaříme pro nás dva (když zrovna, jako každý pátek u nás nejí naši mladí). Tudíž aby se nejedlo více dní snažíme se vařit tak akorát. Je s tím problém, aby to bylo dobré, ale to nějak zvládáme. Větší problém máme s "Výpekem" kterého zůstává méně a proto i na podlití je to málo. Koupili jsme sice různé šťávy k masu jako pečeni a pod. , ale to není ono jako třeba v hospodě. Zkouším dělat vše možné, ale moc se mi to nevede. Většinou mi vyjde zase jen jakási omajda. Jaké máte zkušenosti a jak na to jednoduše vyzrát. Kdo mi poradí. Díky Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek