Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

MÁK

Ja to skúsim s tým cukrom tiež...

Pipre já mák taky švihnu do mixeru ale cukr jsem tam nedávala, to musím vyzkoušet:yes:

Já také melu mák v mixéru na kafe s přidáním krystalového nebo krupicového cukru. Mák se tolik nelepí na stěnu. O to množství cukru pak dám méně moučkového na posýpání:-)

Ja meliem tyčovým mixerom, naraz malé množstvo, asi 3 cm výška, v zavar.pohári. Tyč až na dno a naplno. Najprv sa zdá, že sa nič nedeje, ale treba vydržať. Kontrolovať, potom vidličkou - niečím zoškrabať namletý mak. A za jazdy tyč nevyťahovať...
Nie je to síce úplne ono, ale...
Pomletý mak - som kúpila z lenivosti iba raz. Skúsenosť ako yanull - horký, nedal sa jesť.

Já jsem si s mákem naběhla.:-// Protože u nás není jeho mletí činnost oblíbená, koupili jsme namletý a jelikož ho dcera nejprve uvařila a až poté ochutnala, skončil všechen u slepic a pochybuji, že i ty si ho daly. Byl tak příšerně hořký, že se nedal jíst. I když do konce záruky mu chyběl více než měsíc a byl v chladu uložený. Už nikdy více, ale zkusím ten návod od Patricie, mák u nás frčí a navíc pý je v něm tělu potřebný vápník v dostatečném množství.

Patricie. To je rada za palec nahoru. To by mi sedělo. Beru to od tebe, jak jsi to koupila. VYZKOUŠÍM a ozvu se. Nic horšího se stát nemůže, než že jsem to chtěl vyhodit, protože mák nevydrží věčně a strašně rát žlukne. Prima. Dik a jistě vyhodnotím veřejně. Václav.:yes:

Vašku, zrovna včera jsem četla v jednom časopise, že kdo nerad mele mák, má jej uvařit, osladit a potom rozmixovat. Jde to prý výborně, mák je prý skvělý. Já jsem to nezkoušela, jenom předávám informaci. Ale určitě vyzkouším.:-))

Vašku, můžeš ten nemletý mák i dát zmrazit, pokud máš místo v mrazáku ;-)
Jinak já měla asi taky ten oranžový, jak píše Irenka - ale odešel už do "věčných lovišť", pak mám taky ten starý litinový, co asi známe všichni a taky mě to s ním nebaví...jinak sice mám mixér od Zepteru,který se vytahuje, že umele i mák, ale není to ono...

Jak vidím. Asi bude nejrozumnější POČKAT a pak sypat na zimu ptáčkům.
POTVRZUJI Ivanku CH. - Stejné je to i u mne. Ještě mám na chatě tříštivej na kafe, tak až se tam dostanu tak to ještě zkusím. Jinak kafe žena mele mlejnkem s kameny A TEN NEPŮJČÍ a já piju instant. CHybička se vloudila.

Tak tenhle nástavec mám taky, též ho používám na mletí, ale já nevím co dělám špatně, vždycky se u toho hodně vyztekám. Nepřejte si mě při tom slyšet. Jinak ty staré mlýnky mám dva, jeden po mamince a druhý po tchýni, a to je ještě horší, musím zavřít okna aby nikdo neslyšel tu moji květomluvu když se na nich pokouším něco umlet.

Já používám na mletí máku robot etu nástavec na mletí kafe jde to výborně melu i pro sousedky.Robot je asi 25 let starý takový oranžový.

Stala se mi taková věc, že jsem nechal koupit mák na houstičky a rozhodil sítě moc daleko, takže se mi stalo, že se mi sešlo více balení máku (mnoho). Ne že bychom ho nezpotřebovali např na koláče, do buchet atd, ale mletý. Tento je nemletý a v tom je ten můj problém. Nevím jak ho semlýt. Mám sice starý mlýnek na mák, ale než bych se tak dřel, tak ho raději nasypu v zimě ptáčkům. Zkoušel jse tyčový mixer, robot-kutr a ono se to ani nehne. PORADÍTE ?? Václav.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek