Pečeme s Ivou: Snadná, sytá a výborná večeře či pohoštění nejen pro chladné dny - chlebové zelné placky
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 4 hodinami
„Poděkování “ houba, před 10 hodinami
„Marokánky“ Veronika.Hrozna, 16. 12. 2024 11:28
Poslední příspěvky
„Dobrý večer😀, já jsem dnes udělala bramborové knedlíky…“ MarcelaPa, před 4 hodinami
„Hezky vecer, u nas bude minestrone polevka a Mexicke…“ hazel, před 9 hodinami
„Simona Skolakova: A já o 106 nepeču!“ houba, před 10 hodinami
9. 1. 2016 16:18
http://www.quoka.de/kueche/kuechenherde-grill-mikr...
9. 1. 2016 07:46
22. 5. 2015 14:29
22. 5. 2015 12:45
Já tu funkci používám ráda, jak píše Hella níž, je to rychlé a úsporné.
22. 5. 2015 12:32
22. 5. 2015 12:08
dscn1668.jpg
22. 5. 2015 11:16
22. 5. 2015 11:05
Můžete poradit, prosím
autor: M.Medkova
vloženo: 21.05.2015 17:35:08 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Vážení.Líbí se mi recepty na vaření a pečení v mikrovlné troubě,u spousty
receptů je uvedeno bud Grisp nebo Grisp talíř,ráda by jsem věděla co to přesně je.Děkuji za pochopení.Medková.
21. 1. 2013 12:25
ořechy: http://www.toprecepty.cz/recept/2453-orechy-zavare...
brambory: http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
16. 1. 2013 12:53
5. 7. 2012 14:42
26. 4. 2012 12:07
http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
A nemůžu si vynachválit vaření, nebo vlastně zavařování brambor jak k okamžité spotřebě, tak i k uchování.
http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...
Crisp jsem zatím používala jen na karboše a pečení horkovzduchem se mi moc nelíbí - pečivo je takové světlé, bez kůrčičky.
25. 4. 2012 22:06
Ale hlavně chci připomenout, že v mikrovnce se bezva zavařuje!
http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...
24. 4. 2012 15:40
Jinak moc děkuji čokoládce, Maris i dalším za poznatky k této troubě, neb - budu slušná – dodaný návod byl na 2 věci….
Takže nejdřív k popisu: Mám značku Bauknecht. Má funkci Crisp, Grill, Gratinování (tedy zapékání), Rozmrazování. Můj typ nemá mřížku pod Gril.
Funkce Crisp slouží k pečení jídel na speciálním talíři Crisp. Talíř opéká jídlo zespodu, shora opéká gril a zevnitř mikrovlny, jídlo je tak perfektně zapečeno s kůrkou a uvnitř krásně uvařené.
Na programu Crisp dělám pokrmy z těsta jako pizzy, koláče, ale lze i smažit slaninu nebo vejce.
Gratinování lze použít na jakýkoli zapékaný pokrm z těstovin, brambor, zeleniny obzvlášť – ta zůstane krásně křupavá a barevná. Je lepší zapékat spíše nižší potraviny na ve větší misce, než silná vrstva.
U crispu a gratinování využívám na dokončení gril pro zhnědnutí pokrmu, cca asi 2 minuty.
Protože si na vaření mohu zvolit různé stupně mikrovlnění i čas, je samozřejmě nutné zvolit vhodnou dobu i stupně na určité jídlo.
Např.na ohřívání nápojů (mléko, čaj) nebo řídkých polévek používám 700 W a čas 2 minuty, čas přidávám i podle toho, zda je jídlo vytažené z lednice. Na vaření omáček, zahuštěných polévek, sýrových a vaječných jídel – 500 W. Na dušení masa a rozpuštění másla 350 W, čas se musí odhadnout.
Je lepší začínat s nízkým časem, kolem 8 minut a pak přidávat, než to celé zkazit. Samozřejmě si to zapisuju.
Je nutné mít samozřejmě kvalitní nádoby, které jsou odolné vůči vysokým teplotám, hlavně Crisp programu a Grilu – tam by vůbec neměly být plastové nebo dřevěné nádoby či náčiní.
Lze samozřejmě i jídlo ohřívat, tam volíme hlavně čas podle váhy jídla, pokud dáváme chlazené nebo mražené musíme váhu (a tedy i čas)zvýšit.
Crisp talíř je velmi horký, takže pokládat na plochu, která snese vysokou teplotu a používat chňapku a kleště na talíř.
Rozmražování se používá rovněž podle váhy a podle druhu. Jinak se používá 160 W.
26. 8. 2010 15:20
1 2 Další