Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Morkové knedlíčky

Spagetko, asi máme každá jiné zkušenosti. Kosti se na jatkách buď řežou nebo sekají. Já morek rozpustím a přecedím a to bys koukala, co se občas v sítku najde za ostré "piliny", které se do morku zapíchly!

Helli, pokud ručně vybereš ten morek a nemáš ty kosti přelámaný, tak tam nemůže být úlomek ;-)

Na morkové knedlíčky tu jsou 3 recepty. Já jsem sem dávala tenhle http://www.toprecepty.cz/recept/3804-morkove-knedl.... Syrový morek bych nepoužívala, protože hrozí, že v něm budou úlomky kostí.

Vladi děkuji. Udělám to s toho syrového morku. Kosti mám pěkné a morek už jsem z nich vyškrábla. Šlo to dobře.

Ivo - já osobně nejdřív vyvařím morkové kosti, pak vyndám morek a dělám knedlíčky. Sousedka zas vyškrábe syrový morek, smíchá s vajíčkem a vyšlehaným sněhem s petrželkou,přidá pepř, sůl, někdy majoránku, někdy česnek... udělá knedlíčky a vaří (chutnala jsem, vynikající).
Takže je to asi fakt jedno, já se na ten syrový morek taky chystám, musíš mít kvalitní tzv.široké morkové kosti, aby to šlo dobře vyškrábnout, rada sousedky, zírá přes rameno :-D:-D, ale tady jde o to, aby to pak bylo uvařené, takže výsledek je tentýž.

Prosím o radu jak udělat morkové knedlíčky. Někde čtu utřít syrový morek a někde zase uvařený morek. Nevím jak se rozhodout. Nebo je to snad jedno.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek