Josef Maršálek nabídl recept na lahodné věnečky: Buďte opatrní při vážení a krém připravujte při správné teplotě, radí cukrář
Poslední diskuze
„Přání a gratulace“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 9 hodinami
„Brusinky“ Nadja, před 12 hodinami
Poslední příspěvky
„mika59: děkuji, Miládko.🌹“ MarcelaPa, před 5 hodinami
„Hezky vecer, u nas dnes cocka, slanina a vajicko ,jako…“ hazel, před 9 hodinami
„Julia Oskerova: Mně kapustičky nechutnají, připadá mi, že…“ Nadja, před 10 hodinami
12. 10. 2010 16:33
12. 10. 2010 16:29
Myslím si, že když budeme po vkládajících chtít víc, splní to aspoň v něčem....už tohle bude prima a snaha se cení
12. 10. 2010 16:21
Přesto přidám jedno pravidlo: po čárce a tečce se VŽDY dělá mezera, jinak to rozhazuje text.
Ostatním návrhům dávám palec nahoru, historie i bylinky zajímavé téma, ráda se poučím Řádkový seznam je výborný nápad
12. 10. 2010 15:42
12. 10. 2010 15:23
A nevím, jestli jste to tu už náhodou neprobírali a mně to neuteklo......myslím, že by bylo dobré písnout nějaká přesná pravidla, jak přidávat recept. V bodech, jako třeba
- nadpis a každou větu začít psát velkým písmenem
- nepoužívat zkratky (hl.mouka atd.), maximálně pro kávovou nebo polévkovou lžíci
- mezi číslicí a gramy, dl, ml apod. udělat mezeru
- recept si pořádně přečíst, než ho odkliknete k uložení
Vím, že chtít po každém splnění všech bodů na jednotku asi nebudeme moct chtít, ale moderátorům by ubylo práce, recepty by dostaly jednotnou formu a asi by téměř vymizely posměšky všech neregi. kvůli pravopisu pod daným receptem.
12. 10. 2010 13:55
12. 10. 2010 13:44
12. 10. 2010 13:42
12. 10. 2010 13:34
Informace o různých druzích koření, kdy zveřejníme seznam koření, které budou odkazovat na popis daného koření se mi taky líbí, zkusím se poohlédnout, kde bychom mohli takové informace získat, pak by uživatelé mohli přidávat vždy do komentářů své názory a tipy k určitému koření
Co se týče historie různých surovin, nechám ostatní uživatele, ať se k tomu vyjádří, jestli by to pro ně bylo zajímavé, pokud ano, nebyl by problém něco takového vytvořit
12. 10. 2010 13:20
To "Koření" nebo jak to nazvat, to je něco zcela jiného. Byly by to krátké odkazy (s fotkou) o jeho využití nebo účincích. Spagetko, asi ti nerozumím. Já myslela že by to mohl být jmenný seznam, např. Zázvor, na druhém řádku např. Šalvěj a po jeho rozkliknutí by sis mohla přečíst - případně dopsat, nějakou moudrost. Mohlo by se takovéto "Koření" zamíchat do Tipy a triky nebo do Článků (tam asi spíš), ale vzhledem k tomu, že by se jednalo o desítky jednotlivých druhů koření, bylinek, ovoce, zeleniny atd. tak by v tom byl časem asi pěkný guláš, proto by mě připadala samostatná kapitola přijatelnější. Vzpomeňte si, kolik druhů koření a bylinek se tady - nejčastěji v diskuzi probíralo. Přečetlo se, zmizelo, zapomnělo. A mě to připadá jako škoda. A proč to tedy nikdo nedal do Článků? Asi proto, že články se tady prezentují jako jakýsi "ucelený" útvar. Ale 5 -10 vět o tom, že mrkev zlepšuje zrak, posiluje imunitu, ochraňuje před infekcí, usnadňuje dýchání a udržuje zdravé plíce, tak to mě osobně nepřipadá jako "článek". Ale to je jen můj názor. Jaký je váš?
12. 10. 2010 13:01
12. 10. 2010 12:49
Ale myslím, že tebou navrhované a určitě zajímavé rubriky "Bylinky" a "Historie" by spíš než samostatné rubriky v Informace patřily právě do těch již zavedených rubrik Články nebo Tipy a triky.
12. 10. 2010 12:48
12. 10. 2010 12:19
Druhá věc, která by tady mohla získat velkou oblibu by byl další odkaz ve sloupci Informace a mohl by se jmenovat Koření a bylinky. Koření i bylinky bych nechala spolu, dost často se bylinky používají jako koření a někdy je to těžké i oddělit. Ten název není přesný, určitě někdo vymyslí něco výstižnějšího např. Zázračné potraviny nebo tak něco. Bylo by totiž dobré tam zahrnout i ovoce a zeleninu. Např. že třeba brokolice zabraňuje trávicím potížím, chrání zrak a kůži před slunečním zářením, je prevencí proti rakovině atd., meruňky snižují krevní tlak atd., atd. A opět bych se přimlouvala za stejný "jmenný seznam" , kde by si člověk kliknul a vybral si, co se chce dozvědět.
Poslední věc, která by mohla zaujmout by opět ve sloupci Informace mohl být oddíl nazvaný třeba "Kde se vzaly" nebo "A co na to historie?" nebo tak nějak. Kdysi jsem se zajímala o historii vzniku různých pokrmů nebo jejich názvů. Původně jsem myslela na název rubriky "Kde se ty názvy vzaly", ale nebylo by to přesné. Např. rohlík má zajímavou historii a ta je v jeho tvaru, nikoliv v jeho názvu.
Píšu tyto návrhy sice vám, pánové, ale byla bych ráda, kdyby se tady k tomu někdo vyjádřil. Možná totiž, že je to jen má domněnka, že by to tady někoho zajímalo.
12. 10. 2010 10:44
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 10 Další