Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toprecepty v novém

Ještě důležité pravidlo: nepsat Caps Lockem. U delších receptů je to hrůza než se to opraví.

:-DJaruš, mezera po čárce a tečce za větou, mi už přišla jako chtít příliš (přestože tyhle drobné opravy jsou tady nejvíce potřeba).
Myslím si, že když budeme po vkládajících chtít víc, splní to aspoň v něčem....už tohle bude prima a snaha se cení:yes:

Cathleen, myšlenka dobrá, ale ten, kdo nechce, ta pravidla stejně číst nebude, znám to z Labužníka :-//
Přesto přidám jedno pravidlo: po čárce a tečce se VŽDY dělá mezera, jinak to rozhazuje text.
Ostatním návrhům dávám palec nahoru, historie i bylinky zajímavé téma, ráda se poučím :yes: Řádkový seznam je výborný nápad :yes:;-)

cathleen: Nápovědy pro přidání receptu přidáme ;-) :yes:

:-))Omlouvám se, že jsem to nějak nestihla dopsat...ale manžel má odpolední a sotva jsem písla dotaz, volal mě na dvůr...

A nevím, jestli jste to tu už náhodou neprobírali a mně to neuteklo......myslím, že by bylo dobré písnout nějaká přesná pravidla, jak přidávat recept. V bodech, jako třeba
- nadpis a každou větu začít psát velkým písmenem
- nepoužívat zkratky (hl.mouka atd.), maximálně pro kávovou nebo polévkovou lžíci
- mezi číslicí a gramy, dl, ml apod. udělat mezeru
- recept si pořádně přečíst, než ho odkliknete k uložení

Vím, že chtít po každém splnění všech bodů na jednotku :-)) asi nebudeme moct chtít, ale moderátorům by ubylo práce, recepty by dostaly jednotnou formu a asi by téměř vymizely posměšky všech neregi. kvůli pravopisu pod daným receptem.

S tím kořením - pořád si myslím, že by to mělo být v článcích. Ale můj názor není až tak směrodatný, důležitá je následná shoda více názorů.;-) A co třeba tak (pokud je to technicky proveditelné), že bude jeden "centrální" článek K ČEMU JE DOBRÉ KOŘENÍ, BYLINKY atd. a do něj by šly vkládat jednotlivé "podčlánky" o tom každém koření..., asi jako se v rubrice Diskuze zakládají jednotlivé tematické diskuze, tak tady by místo rubriky byl "článek" a místo "diskuzí" byly texty o jednotlivých bylinkách.

Osobně pokládám uvažovanou sekci o historii potravin za velmi poutavou.

jj, tak nějak jsem to o tom koření myslela:yes: Mně osobně taky dost zajímá historie různých surovin, jídel atd (nakonec i speciální nádobí nebo doplňky), takže bych to taky uvítala:yes:

Řádkový seznam článků a Tipů a triků je dobrý nápad, to si určitě píšu a buď bude součástí nového designu, nebo ho přidáme chvíli po jeho spuštění :yes:
Informace o různých druzích koření, kdy zveřejníme seznam koření, které budou odkazovat na popis daného koření se mi taky líbí, zkusím se poohlédnout, kde bychom mohli takové informace získat, pak by uživatelé mohli přidávat vždy do komentářů své názory a tipy k určitému koření :yes:
Co se týče historie různých surovin, nechám ostatní uživatele, ať se k tomu vyjádří, jestli by to pro ně bylo zajímavé, pokud ano, nebyl by problém něco takového vytvořit ;-)

Amiro, možná máš pravdu. Konkrétně ta tzv. "Historie" by zcela jistě tady mohla být formou článku. I když - viz poslední číslo edice Knihovnička - jen povídání o knedlíku by bylo na několik stránek... Ale to byl jen můj nápad, nevím, jestli by to někoho zajímalo.
To "Koření" nebo jak to nazvat, to je něco zcela jiného. Byly by to krátké odkazy (s fotkou) o jeho využití nebo účincích. Spagetko, asi ti nerozumím. Já myslela že by to mohl být jmenný seznam, např. Zázvor, na druhém řádku např. Šalvěj a po jeho rozkliknutí by sis mohla přečíst - případně dopsat, nějakou moudrost. Mohlo by se takovéto "Koření" zamíchat do Tipy a triky nebo do Článků (tam asi spíš), ale vzhledem k tomu, že by se jednalo o desítky jednotlivých druhů koření, bylinek, ovoce, zeleniny atd. tak by v tom byl časem asi pěkný guláš, proto by mě připadala samostatná kapitola přijatelnější. Vzpomeňte si, kolik druhů koření a bylinek se tady - nejčastěji v diskuzi probíralo. Přečetlo se, zmizelo, zapomnělo. A mě to připadá jako škoda. A proč to tedy nikdo nedal do Článků? Asi proto, že články se tady prezentují jako jakýsi "ucelený" útvar. Ale 5 -10 vět o tom, že mrkev zlepšuje zrak, posiluje imunitu, ochraňuje před infekcí, usnadňuje dýchání a udržuje zdravé plíce, tak to mě osobně nepřipadá jako "článek". Ale to je jen můj názor. Jaký je váš?

Dobrý nápad - možnost vyhledávat. Bylinky a koření by mohly být jako podkategorie ne?

Helli, řádkový seznam rubrik v Články a Tipy a triky já osobně považuji za užitečný.
Ale myslím, že tebou navrhované a určitě zajímavé rubriky "Bylinky" a "Historie" by spíš než samostatné rubriky v Informace patřily právě do těch již zavedených rubrik Články nebo Tipy a triky.

Hello, s tím prvním souhlasím.Když někdo potřebuje radu tak si o ni napíše,ale za čas odpovědi zapadnou a dost se to složitě hledá.Líbilo by se mi to také.Ráda si čtu takové rady.:-K

Pánové, beru vás za slovo a přidávám několik návrhů. Znovu opakuji jeden (už asi po desáte), o kterém vím, že ho považujete za zbytečný - a to je řádkový seznam rubrik Články a Tipy a triky. Vím, že za dostatečné považujete možnost vyhledávání. Pokud bych na jednom listě pod sebou měla názvy jednotlivých... řekněme kapitol, tj. jednotlivých Článků nebo názvů Tipů a triků, tak si můžu vybrat, co mě zajímá. Třeba moje oko zbystří u názvu "Jak nechat bleskově uzrát banány". Já si nikdy nezadám do vyhledávače banány, protože o možnosti nechat je dozrát jsem předtim neslyšela, tak logicky to nemůžu hledat. Ale pokud si tady přečtu název "kapitoly" "Jak bleskově nechat uzrát banány", tak mě to zaujme a přečtu si to, aniž bych to měla původně v plánu. Myslím si, že to není pro vás nic složitého, stejně tak je tady řádkový seznam všech receptů.

Druhá věc, která by tady mohla získat velkou oblibu by byl další odkaz ve sloupci Informace a mohl by se jmenovat Koření a bylinky. Koření i bylinky bych nechala spolu, dost často se bylinky používají jako koření a někdy je to těžké i oddělit. Ten název není přesný, určitě někdo vymyslí něco výstižnějšího např. Zázračné potraviny nebo tak něco. Bylo by totiž dobré tam zahrnout i ovoce a zeleninu. Např. že třeba brokolice zabraňuje trávicím potížím, chrání zrak a kůži před slunečním zářením, je prevencí proti rakovině atd., meruňky snižují krevní tlak atd., atd. A opět bych se přimlouvala za stejný "jmenný seznam" , kde by si člověk kliknul a vybral si, co se chce dozvědět.

Poslední věc, která by mohla zaujmout by opět ve sloupci Informace mohl být oddíl nazvaný třeba "Kde se vzaly" nebo "A co na to historie?" nebo tak nějak. Kdysi jsem se zajímala o historii vzniku různých pokrmů nebo jejich názvů. Původně jsem myslela na název rubriky "Kde se ty názvy vzaly", ale nebylo by to přesné. Např. rohlík má zajímavou historii a ta je v jeho tvaru, nikoliv v jeho názvu.

Píšu tyto návrhy sice vám, pánové, ale byla bych ráda, kdyby se tady k tomu někdo vyjádřil. Možná totiž, že je to jen má domněnka, že by to tady někoho zajímalo.

Už na nové verzi pracujeme, ale pořád budeme rádi za nové návrhy a připomínky :-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek