Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačka

Veroniko, to je těžké, čím kvalitnější šlehačka, tím má víc tuku, který ji zabarvuje. Méně kvalitní smetanu zase nevyšleháš. Jedině použít rostlinnou, ale třeba na to někdo má vychytávku :-)

Poradíte mi nekdo, jak více vybělit šlehačku? Nějaký domací trik?

U nás každá šľahačková smotana je 33%-ná, šľahačkové bombičky ale nie sú tie isté, ktoré sa používajú na výrobu sódy v sifónovej fľaši, hoci vyzerajú rovnako. ;-)

Keysi som niekde citala,ze slahacka sa zraza najma vtedy,ked nieje dost studena,mala by byt preto pred slahanim vzdy par hodin v chladnicke.A samozrejme najlepsie je pouzivat 33%.Tiez mam dobru skusenost robit slahacku v sifonovej flasi-nalejete slahacku,uvolnite bombicku a je hotovo-samozrejme je to vhodnejsie pre vacsie mnozstvo slahacky,tak 1l.:-)

...vyzkoušejte někdy taky rostlinnou šlehačku Holé - http://www.obchod-usmev.cz/eshop-slehacka-rostlinn..., je slazená, hodí se na krémy a opravdu je dobrá...a někdy používám neslazenou "Hulala" - http://www.foodway.cz/product/slehacka-neslazena-h..., tu používám i na slano - třeba s křenem do šunkových rolek...nebo přisladit a ochutit třeba oříškama, karamelem, čokoládou...čímkoliv...a čím dýl tyto "šlehačky" šleháte, tím jsou hustější, až do konzistence opravdu hutného krému...

Pokud se šlehačka srazí,tak je přešlehaná.Prakticky se udělá máslo.Já také používám trvanlivou šlehačku vysokoprocentní,je spolehlivá.Použila jsem zatím jen jednou šlehačku sušenou a přidala ztužovač a taky se krásně našlehala a držela tvar,ale chuťově je trošku jiná.;-):-)

Já mám taky moc dobré zkušenosti s Ramou Cremefine na šlehání a jinou jsem už dlouho nepoužila. Pokud budete kupovat tak si dejte pozor na možnou záměnu, ve stejné lahvičce se prodává i Rama Cremefine na vaření.

já kupuji také raději šlehačku trvanlivou - a 33%...ale do všech dávám Smeta-fix..a pak není s našleháním problém....;-)

Děkuji moc za rady,postupně budu zkoušet:-D Baví mě pečení a když jsem teď pekla 3 dortu tak se mi šlehačka srazila,nikdy před tím se mi to nestalo,tak jsem z toho byla otrávená.Měla jsem tu klasickou 30% a už ji zkoušet radši nebudu:-))

Tanule19, já kupuji jen od Ramy Cremefine na šlehání. Koupím si je vždy do zásoby. Jsou k dostání Albert, Tesco... větší obchoďáky.http://www.nakupdomu.cz/potraviny/mlecne-vyrobky-5...

Já mám taky raději tu trvanlivou nebo rostlinnou, ta je sice dražší, ale výborně se ušlehá ;-)

Ja práve používam len šľahačku trvanlivú ( 3-mesačnú ), s obyčajnou nemám dobré skúsenosti, často sa zrazila. Odkedy používam trvanlivú, nezrazila sa nikdy.

Tanule19,může to být,že jsi šlehala dlouho,to se pak může stát a důležité je mít šlehačku vícetučnou,dost často se nám to stávalo s trvanlivou šlehačkou v krabičce.;-)
Možná někdo poradí ještě něco jiného,co by to mohlo způsobit.;-)

Nedávno jsem šlehala šlehačku a místo nadýchané hmoty se mi srazila,může mi někdo poradit čím to mohlo být,nebo jak se tomu příště vyhnout?Předem moc děkuji:-8

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek