Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potřebuji pomoc

Špagetka má pravdu. Nalož si maso (jazyk) jako na svíčkovou, dej vařit, zeleninu pak rozmixuj, přidej povidla, švestky a rozinky, znovu vař, nakonec se přidávají mandle a rozinky a zahustí se to strouhaným perníkem. Recept se chystám přidat už dlouho, zatím nemám fotku. U nás se toto jídlo jí na Štědrý den ze zaječího nebo králičího masa. Už jsem tak viděla recept i na kapra s černou omáčkou, ale nikdy na jazyk. Ten spíš s křenovou omáčkou. Chutě jsou prostě různé. My tuto omáčku jíme s chlebem, ale někde se jí s vánočkou.

Já si myslím, že by to měl být uzený jazyk, pokud se jedná o tmavou omáčku ze švestek. ;-)
Tady máš tu stránku, jak píše spagetka "svest om":-D
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=%C... a zkus něco najít.;-)

Ivetko, jednak mrkni sem, je to 2.recept http://www.rozhlas.cz/praha/recepty/_zprava/667383
a jednak, pokud nemáš uzený jazyk, pak ho vař s přidáním zeleniny a koření. Nejlíp asi v tlakáči. Černá omáčka je výraz (aspoň tady v Jizerkách a Krkonoš) pro omáčku ze sušených švestek a strouhaného perníku, ale variant existuje strašně moc.
Tady do rozšířeného vyhledavače si dej výrazy švest om, zatrhni suroviny a vyjedou ti podoby této omáčky na 2 stranách, jinak pak si dej do googlu výraz černá omáčka a uvidíš co ti vyjede receptů, zvol pak podle surovin, co vám chutná.;-)

Chtěla bych udělat vepřový jazyk s černou omáčkou a nevím jak na ni.:-(

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek