Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

poraďte mi

Ještě doplním -prachovnice jsou i na čaj a vše sypké. S kořením mám taky problém -není místo a furt něco dokupuju a šmejdím ;-), hodně dělám jako Pajáska, míchám si i sama.
Nejspíš koupíš v lékárnách, nebo ve zdr.potřebách, jak píše žížalka, mají různé velikosti, určitě vybírej hnědé a zabroušené - ale teď jsem tu objevila tenhle net, ty ceny jsou slušné- jen s tím obchodem nemám zkušenosti
http://nabidky.abc.cz/nabidka/381846-cz-prachovnic...

Prachovnice jsou výborné i na uchování kávy, u nás ve zdravotních potřebách je mají v několika velikostech. Tím, že mají zabroušené hrdlo, potraviny v nich uložené si hodně dlouho uchovají aroma :yes:

Snad Vám to pomůže:-)

A nebude to doza na koření ?:-O:-8

Irrenko nestyď se,já to také nevím.;-)ani jsem to neslyšela,Pajaska nám to jistě prozradí;-):-K

Růženko děkuju moc, i za fotky:yes:Kořenky už nemám kam dát:-))

Pajásko díky moc za pomoc:yes::yes::yes:Stydím se, já nevím co je to prachovnice:-8:-8:-8:-8

Irrenko,také si objednávám už léta jejich koření.Je opravdu kvalitní.Něco mám v jejich kořenkách a něco přesypáno v prachovnicích (ty určitě doporučuji!!!).Jak píše Iljuša,musela bych mít na to solo skříň.Já mám také spíš problén nevykoupit to všechno.:-))
Z jednodruhového koření si uděláš podle receptur,svoje směsi,tak si kup co nekoupíš v normál obchodech,jako je uzená paprika,černuchu,ta je dobrá na rohlíky,hořčice mletá...,prostě záleží co vaříš.Pokud nechceš dělat svoje směsi,tak jsem vyzkoušela směsné koření a je skvělé - roštěnky,pomerančový pepř,kari thajské i madraské,koření od Antonína,kuře Orient.Při příští objednívce si chci koupit mletou vanilku,je lepší ,než vanilkový cukr,tu doporučuji.;-):-K

Iljuso díky moc, jsi zlatá,určitě jsi mi hodně pomohla:yes::-K

Irenko - protože jsem jak se říká přímo u zdroje, u Antonína kupuji koření v sáčcích, neboť bych musela mít asi novou spíž, kdybych kupovala kořenky. Co mně se hodně osvědčilo je koření Kabajaki - je to něco na způsob vegety, vynikající na brambory, do těstovin, na maso ..., pak mají výbornou Adžiku, na kuře máme rádi "kreolskou směs", všechny jejich pepře jsou bezvadné na maso - včera jsem zrovna dělala hovězí pečeni :-* Co mám velice ráda je granulovaná červená paprika, granul.zelená paprika a granul. rajčata. Na sladké "voňavé koření s vanilkou", perníkové koření nemá chybu a nyní je novinkou koření "desperado" - je to takové pikantní ale ještě snesitelné ;-)Určitě zkus uzenou papriku. Ono je toho moc a i já se musím velmi "krotit", abych tam nechodila pořád ;-)Ještě bych doporučila koření "Chmeli suneli" - je vynikající do fazolových pokrmů a koření "Chimichuri" - také všestranné použití.
Na koření jsem si pořídila zvláštní krabici (již několikátou :-8) a skládám to tam ;-)

Irrenko, já mám také ty kořenky, ale asi bych si je už nekoupila a když, tak ty černé, mají je taky. Mě na nich nevyhovují ty korkové zátky. Dnes už se dá koupit všude plno kvalitních kořenek.
Ale to nic nemění na tom, že koření mají výborné;-):-K

ještě jedna fotka těch kořenek,se mi nepovedlo dát obě fotky najednou-nenačetlo mi to:-D

Irrenko já jsem si také objednávala koření od Antonína:-))objednala jsem si na bavorskou pečeni,roštěnky,uzenou papriku,pak jsem si objednala citronovou a pomerančovou kůru na pečení,hořčicové koření na pomazánky,a také garam masala,indické kari,atd.Objednávala jsem si ty kořenky,co jsou na fotkách,celkem mi to vyšlo na 700kč i s poštovným a měla jsem to hned druhý den po objednání a měla jsem objednáno celkem 11 druhů koření+ty lahvičky se špuntem:-))

Děvčata děkuju:yes::yes::yes:

Irenko, já takto kupuju spíš koření, které není v běžných obchodech - např. tandori masala, adžiku, různě směsi na indické, italské a jiné cizokrajné recepty, maďarskou papriku apod.;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek