Houby ve sladkokyselém nálevu neboli houby s octem: Do kulajdy se hodí více než sušené a jsou skvělé i jako příloha místo okurek
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 8 hodinami
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Dobry vecer devcata, vcera u nas byla domaci pizza od…“ hazel, před 8 hodinami
„Dobrý večer, my jsme dnes navštívili farmářské trhy v…“ MarcelaPa, před 9 hodinami
„Zdravím vespolek .Měli jsme kuřecí polévku s nudlemi a…“ Anna Kocikova, před 10 hodinami
6. 7. 2011 13:46
Takže příště budu chtít i podložku na pečení, třebaže proti pečícímu papíru nic nemám
6. 7. 2011 12:02
Já mám cca 10 let silikonový vál od Tupperware. Pevně drží na kuchyňské lince. Stačí jenom pracovní plochu (stůl nebo kuchyňskou desku) navlhčit, pak na ni položit silikonový vál a suchou utěrkou vál přejít. Vál se tak lépe uchytí na pracovní plochu.
Silikonový vál je určen na vyvalování těsta. Těsto se na vále, tak moc nelepí jako na klasickém dřevěném válu. I když ne moc, ale mouku na podsypávání musíš použít. Záleží na druhu těsta.
Vál je skladný,dá se srolovat. Snadno se udržuje. Stačí ho umýt pod tekoucí vodou saponátem.
POZOR na ostré předměty. Na silikonový vál nemůžeš používat ostrý nůž. Já při krájení těsta používám nůž od příboru.
Také pozor na HORKÉ předměty (nelze na něho položit horké hrnce, pekáče..., silikonový vál by se zvlnil).
A co se týká silikonové podložky na pečení, tak je mám 3. Dvě silnější a 1 tenší. Kdysi jsem si je objednala ze zásilkového katalogu Popron.
Silikonová podložka na pečení dokáže plně nahradit pečící papír. Odpadne vymazávání plechu. Těsto se nepřipaluje. Neváže chutě ani pachy pokrmů. Snadno se udržuje. Odpadne drhnutí zašpiněných plechů. Je odolná vůči vysokým i nízkým teplotám (dá se použít i do mrazáku). Já je používám nejenom na pečení moučníků, cukroví, ale i na pečení brambor. Na podložce se výborně pečou rolády - roláda se pak dá do podložky svinout.
Pozor na ostré předměty. Po upečení se moučník musí překlopit a podložka stáhnout. V opačném případě bychom nemohli na krájení použít ostrý nůž. Já ale jednoduché moučníky bez polevy krájím nožem od příboru. Když je moučník pěkně vychladlý, tak se i s příborovým nožem velice pěkně nakrájí.
6. 7. 2011 11:15
Přesně tohle mám, jukni http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/Rad%FDlko%20na%20pi...
Výhoda toho silikonu je, že ho smotáš a uložíš a prakticky nezabere místo. Navíc asi na něm máš i míry v cm, takže můžeš přesně válet., já moukou trošku podsypávám, spíš je to blbý zvyk, sama uvidíš, co ti bude vyhovovat
Jakou máš barvu, já červenou
6. 7. 2011 10:13
28. 6. 2011 14:58
28. 6. 2011 10:51
28. 6. 2011 08:19
28. 6. 2011 08:04
28. 6. 2011 07:15
28. 6. 2011 07:06
28. 6. 2011 00:47
27. 6. 2011 21:39
27. 6. 2011 20:58
27. 6. 2011 20:55
27. 6. 2011 20:44
Předchozí 1 2 3 4 Další